Kapetan Jure Sotlar je povišal na 3:0 na začetku druge tretjine. Foto: HK Celje/Peter Ocvirk
Kapetan Jure Sotlar je povišal na 3:0 na začetku druge tretjine. Foto: HK Celje/Peter Ocvirk

Varovanci Gala Korena so dobili tri zaporedne tekme v Alpski ligi (Kitzbühel, Jesenice in Gardena). Tudi tokrat so zelo dobro začeli, večji del tekme so imeli pobudo, Končno razmerje v strelih na vrata je bilo 45:35. V zadnji tretjini so po vodstvu s 4:2 popustili in prejeli štiri zadetke.

Udaren start Celja
Obe ekipi sta bili pred 190 gledalci zelo disciplinirani. Edino kazen na celotni tekmi je prejel napadalec gostov Paul Eisendle v 2. minuti zaradi spotikanja.

Jaka Gajšek je bil tokrat v vratih Celja. Foto: HK Celje/Peter Ocvirk
Jaka Gajšek je bil tokrat v vratih Celja. Foto: HK Celje/Peter Ocvirk

Odlični napadalec Mikus Mintautiškis je v 8. minuti poskrbel za vodstvo Celja. Po četrt ure je Mark Sojer povišal na 2:0 in kronal premoč v uvodni tretjini (streli na vrata 13:8).

Na začetku druge tretjine je izkušeni Jure Sotlar po podaji Bruna Kureta poskrbel za lepo prednost, ki pa se je ekspresno stopila. Lukas De Lorenzo Meo je znižal v 28. minuti, 87 sekund zatem pa je bil natančen še Adam Capannelli.

Italijani blesteli v zadnji tretjini
V 44. minuti je Nik Širovnik povišal vodstvo gostiteljev na 4:2 in prav nič ni kazalo na velik preobrat v zadnje četrt ure. Connor Sanvido in Johannes Gschnitzer sta v treh minutah izničila zaostanek Vipitena. Odločilni zadetek je pet minut pred koncem dosegel Thomas Galimberti. Ko je Jaka Gajšek zapustil vrata in so Celjani tvegali s šestimi igralci na ledeni ploskvi, je Daniel Sorauf 39 sekund pred koncem potrdil zmago gostov s strelom v prazno mrežo.

Celjani bodo naslednjo tekmo igrali v nedeljo v Cortini. Jeseničani ta konec tedna ne bodo igrali, saj jih čaka celinski pokal v Klobensteinu.


8. krog:
RST PELLET CELJE – VIPITENO
4:6 (2:0, 1:2, 1:4)
190; Mintautiškis 8., Sojer 16., Sotlar 22., Širovnik 44.; De Lorenzo Meo 28., Capannelli 30., Sanvido 46., Gschnitzer 49., Galimberti 57., Soraruf 60.

GARDENA – BREGENZERWALD 4:2

ZELL AM SEE – CORTINA 4:1

KITZBÜHEL – SALZBURG MLADI 6:1

MERANO – UNTERLAND * 3:2
* - v podaljšku

Vrstni red: Kitzbühel 18, Ritten 15, Zell am See in Salzburg mladi 14, Jesenice 12, Sisak,
Merano in Gardena po 11, Celje 9 ...