Jure Sotlar je podal pri obeh celjskih zadetkih. Foto: www.alesfevzer.com
Jure Sotlar je podal pri obeh celjskih zadetkih. Foto: www.alesfevzer.com

Potem ko so na zadnji tekmi na domačem ledu zapravili lepo prednost proti Vipitenu s 3:0 in na koncu ostali praznih rok, so tokrat Celjani zrežirali preobrat. Tik pred koncem so izsilili podaljšek, zmage pa so se veselili po kazenskih strelih.

Gostitelji so povedli v osmi minuti prek Mikaela Sahe, ko so imeli igralca več na ledu. Finec je dosegel tudi drugi gol Cortine, ko je tekla 34. minuta. Predtem so Celjani izenačili v 26. minuti. Izkoristili so domačo kazen, številčno premoč na ledu pa je kronal Maks Bukovec.

V zaključku obračuna so brez vratarja Jake Gajška, ki se je sicer izkazal s 33 obrambami, lovili izenačenje. 72 sekund pred koncem jim je uspelo. Mrežo Cortine je zatresel Bohdan Panasenko. V podaljšku so bili domači hokejisti nevarnejši, vendar je Gajšek ohranil mrežo nedotaknjeno. Kazenske strele je nato odločil Tian Hebar.

Gostje so sicer nastopili oslabljeni. Kot so sporočili, bo zaradi poškodbe gležnja dalj časa manjkal Miha Logar, vratar Jakob Brandner in napadalec Jure Povše pa sta tekmo izpustila zaradi bolezni in poškodbe. Naslednja tekma celjsko ekipo, ki je zdaj z 11 točkami na osmem mestu, čaka v petek, ko bo gostovala pri mladi salzburški ekipi.


9. KROG
CORTINA – RST PELLET CELJE
2:3 (1:0, 1:1, 0:1) – po kazenskih strelih
Saha 8., 34.; Bukovec 26, Panasenko 59.

VIPITENO – ZELL AM SEE 1:3

SALZBURG MLADI – GARDENA 5:7

BREGENZERWALD – UNTERLAND 2:3

MERANO – KITZBÜHEL 2:5

Vrstni red: Kitzbühel 21, Zell am See 17, Ritten 15, Gardena in Salzburg mladi 14, Jesenice 12, Sisak, Celje in Merano po 11, Unterland 10 ...