Eric Pance, Žiga Urukalo in soigralci niso v pravi formi v drugem delu Alpske lige, a ključne tekme bodo na sporedu od četrtfinala naprej. Foto: www.alesfevzer.com
Eric Pance, Žiga Urukalo in soigralci niso v pravi formi v drugem delu Alpske lige, a ključne tekme bodo na sporedu od četrtfinala naprej. Foto: www.alesfevzer.com

Jeseničani so na prvi tekmi po reprezentančnem premoru, ko je Slovenija igrala na turnirju v Bolzanu, gostovali v olimpijski dvorani v Cortini d'Ampezzo. Italijani so v uvodnem krogu drugega dela v Podmežakli prav tako osvojili drugo točko v podaljšku (2:3). Odločil je Gabriele Parini v 64. minuti.

Kumanović edini strelec za železarje
V prvi tretjini sta mreži mirovali. Blestel je vratar Marco de Filippo Roja, ki je zbral 18 obramb. V 23. minuti je Tommaso Alvera ukanil Anttija Karjalainena za vodstvo gostiteljev. V 35. minuti je za izenačenje poskrbel Lovro Kumanović po podaji Luke Ščapa. To sta bila tudi edina zadetka v rednem delu.

Kanadčan Di Tomaso unovčil prednost igralca več
47 sekund pred koncem rednega dela je bil zaradi spotikanja izključen Miha Logar. Gostitelji so imeli na začetku podaljška prednost igralca več. V igri štirih proti trem je zadel kanadski branilec Greg Di Tomaso.

V drugem delu Jeseničani še lovijo pravo formo
Drugi del Alpske lige so Jeseničani kot prepričljivo najboljši iz rednega dela začeli slabo, saj so poleg poraza s Cortino doma klonili še proti ekipi Unterland Cavaliers s 3:5. Sledila je minimalna zmaga proti Rittnu z 1:0 ter najslabša predstava celotne sezone, ko so v Salzburgu s tamkajšnjo drugo ekipo izgubili kar z 0:8. A so potem na naslednji tekmi tudi sami visoko zmagali, s 5:1 so odpravili Unterland.

V skupini za razvrstitev od 1. do 5. mesta sicer moštva ne igrajo za končnico, saj so vsa vanjo že uvrščena, bo pa vrstni red pomemben pri izbiri tekmecev v končnici in prednosti domačega ledu v izločilnih bojih.

Do konca drugega dela sta še dva kroga. Jeseničani bodo v soboto gostovali pri Rittnu, 23. februarja pa bodo gostili mlade Salzburžane.


Drugi del, skupina od 1. do 5. mesta, 7. krog:
CORTINA – SIJ ACRONI JESENICE
* 2:1 (0:0, 1:1, 0:0)
450; Alvera 23., Di Tomaso 61.; Kumanović 35.
* – v podaljšku

UNTERLANDRITTEN
0:3 (0:1, 0:0, 0:2)


Lestvica:                    * x       
RITTEN                  6  3 1 0 2 12  
CORTINA                 5  2 2 0 1 12  
SIJ ACRONI JESENICE     6  2 0 2 2 12  
SALZBURG MLADI          5  3 0 1 1 10  
UNTERLAND               6  1 0 0 5  6  
* - zmaga po podaljšku/kazen. strelih  
x - poraz po podaljšku/kazen. strelih