Luc Slivnik je načel mrežo Siska sredi prve tretjine. Foto: HDD Jesenice/Matias Demšar
Luc Slivnik je načel mrežo Siska sredi prve tretjine. Foto: HDD Jesenice/Matias Demšar

Moštvo iz Siska ima v kadru šest tujcev, ki pa niso vsi pripotovali v Podmežaklo, ter še trojico z dvojnim državljanstvom. Prejšnji konec tedna so igrali v predkrogu celinskega pokala in ga suvereno osvojili. Debitanti v Alpski ligi so se izkazali tudi pred 350 gledalci na Jesenicah.

Slivnik poskrbel za vodstvo železarjev
Jeseničani so bili nevarnejši v uvodni tretjini. Povedli so v 11. minuti, ko je na kazenski klopi zaradi spotikanja sedel Heath Tyrone. Železarji so prednost igralca več izkoristili hitro, od blizu je plošček v mrežo pospravil Luc Slivnik.

Sisak izenačil v zadnji minuti prve tretjine
Gostje so v predzadnji minuti uvodne tretjine imeli pol minute prednost dveh igralcev več. Najprej je bil izključen Slivnik, nato pa še Tjaš Lesničar zaradi udarca s palico. Sisak ob igri petih proti trem ni zapretil, nato pa je s strelom z desne strani izenačil Patrik Dobrić, ko so imeli Hrvati še vedno igralca več na ledu. 54 sekund pred koncem prve tretjine je bil izid 1:1., razmerje v strelih na vrata po 20 minutah je bilo 12:7.

V 28. minuti je Gregor Koblar podal do Ollija Valtole, finski napadalec pa je lepo kombinacijo spremenil v vodilni gol za Jeseničane. Njegov rojak Santeri Silapaa bi lahko kmalu zatem povišal vodstvo, saj je sam pridrsal pred vratarja Vilima Rosandića, a je nenatančno streljal. Gostje so čakali na protinapade in pred koncem druge tretjine so dvakrat resno zapretili, a je bil Žan Us obakrat na pravem mestu.

Čanić izsilil podaljšek
V 47. minuti je moral na kazensko klop Žiga Urukalo. Sisak je pritisnil in Dominic Rene Čanić je izenačil z diagonalnim strelom z desne strani. V zadnjih minutah rednega dela so gostje pritiskali, imeli so številne nevarne strele, a Us se je večkrat izkazal.

Valtola odločil v zadnji minuti podaljška
V podaljšku so Jeseničani precej bolj zbrano odigrali, ko sta imeli obe ekipi tri igralce v polju. 45 sekund pred koncem je Tadej Čimžar podal do Valtole, ki je z natančnim strelom matiral Rosandiča in železarjem zagotovil drugo točko.

V soboto nov obračun z Bregenzerwaldom
Končno razmerje v strelih na vrata je bilo 39:32. Jeseničani imajo tako štiri točke, v soboto pa bodo gostili Bregenzerwald, prejšnji teden so ga premagali v Dornbirnu po kazenskih strelih.


2. krog:
SIJ ACRONI JESENICE - SISAK
* 3:2 (1:1, 1:0, 0:1)
350; Slivnik 11., Valtola 28., 65.; Dobrić 20., Čanić 48.
* - v podaljšku

SALZBURG MLADI - KITZBÜHEL 1:8

UNTERLAND - MERANO * 3:4

RITTEN - ZELL AM SEE 3:1

GARDENA - CORTINA 1:5

Nedelja ob 18.00:
RST PELLET CELJE - BREGENZERWALD