Gašper Glavič je aprila dvignil pokal za zmago v Alpski ligi. Foto: HDD Jesenice
Gašper Glavič je aprila dvignil pokal za zmago v Alpski ligi. Foto: HDD Jesenice

Železarji bodo branili naslov v Alpski ligi, ki so ga osvojili sredi aprila v napeti finalni seriji s Cortino, ki so jo dobili s 4:2 v zmagah. Nova sezona se bo začela 16. septembra, ko v Podmežaklo prihajajo Celjani. V Alpski ligi bo igralo sedem italijanskih, sedem avstrijskih in dve slovenski ekipi.

Sistem tekmovanja ostaja enak. Do 6. januarja bo na sporedu 30 krogov, vse ekipe se bodo med seboj pomerile doma in v gosteh. Najboljših šest si bo zagotovilo nastop v končnici, mesta pa bodo določili v desetih krogih drugega dela. Ekipe med sedmim in 16. mestom se bodo pomerile v dveh kvalifikacijskih skupinah, zmagovalca pa se bosta prebila v končnico. V četrtfinalu, polfinalu in finalu bodo igrali na štiri zmage.

Gaber Glavič je uspešno vodil železarje v lanski sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Gaber Glavič je uspešno vodil železarje v lanski sezoni. Foto: www.alesfevzer.com

Trener Glavič si želi zadržati večino zmagovite ekipe
"Vesel sem, da bom lahko v domačem okolju nadaljeval delo, ki me najbolj veseli. Želim si, da bi bila ekipa čim bolj podobna lanski, da bi ohranili dober karakter in zmagovalni duh. V takšnem okolju in s takšnimi fanti mi bo v ponos stati na klopi železarjev tudi v prihodnji sezoni," je za spletno stran Jesenic, ki bodo branile naslov Alpske lige, dejal Gaber Glavič.

Gašper Glavič upa, da bo braniti lovoriko nekoliko lažje
"Tako kot vsak otrok, ki je začel igrati hokej na Jesenicah, sem si tudi jaz vedno želel zaigrati za člansko moštvo, da pa bi toliko let lahko zastopal rdeče barve, pa si nisem nikoli predstavljal. Skozi vsa leta sem zamenjal veliko soigralcev in trenerjev ter se od vsakega posebej nekaj naučil, tako da bom v prihodnosti z veseljem in ponosom pridobljeno znanje in izkušnje prenašal na nove mlade igralce. Po pravici povedano ne vem, kako je braniti naslov, saj je to naš prvi osvojeni naslov v Alpski ligi, lahko pa rečem, da je bilo lovljenje zelo težko, saj smo ga lovili dolgih sedem let. Upam, da ga bo braniti nekoliko lažje," je ob vstopu v svojo deseto člansko sezono povedal Gašper Glavič.


1. krog, sobota, 16. septembra, ob 19.00:
SIJ ACRONI JESENICE - RST PELLET CELJE
RITTEN - GARDENA
VIPITENO - STEEL WINGS LINZ
UNTELAND - KAC FUTURE TEAM
KITZBÜHEL - MERANO
ZELL AM SEE - LUSTENAU
BREGENZERWALD - SALZBURG MLADI
FASSA - CORTINA