Jaka Šturm se je po treh sezonah v Tivoliju vrnil na Jesenice. Foto: www.alesfevzer.com
Jaka Šturm se je po treh sezonah v Tivoliju vrnil na Jesenice. Foto: www.alesfevzer.com

Vsaka ekipa bo v rednem delu sezone odigrala 39 tekem, kar pomeni po tri tekme z vsakim klubom. Prvih pet ekip ima nato zagotovljeno mesto v končnici, ekipe na mestih od šestega do enajstega pa se bodo morale pomeriti za preostale tri četrtfinalne vstopnice. Delitev na glavni in kvalifikacijski krog se torej v prihodnji sezoni ne bo več uporabljala. Tako kot v prejšnjih sezonah bosta tudi v prihodnji sezoni glavna tekmovalna dneva četrtek in sobota.

Jeseničani bodo sezono začeli v soboto, 21. septembra, na gostovanju pri Bregenzerwaldu. Prva domača tekma bo na sporedu v četrtek, 26. septembra, ko v Podmežaklo prihaja Unterland.

Novi trener Nico Eronen bo imel na voljo kar nekaj okrepitev. Računal bo tudi na dva rojaka, Santeri Sillanpäaä in Olli Valtola bosta igrala v napadu. Vrnila sta se Jaša Jenko in Erik Svetina.

Nejc Brus ima bogate izkušnje, Gregor Koblar in Jaka Šturm pa sta se dokazala tudi v Ligi IceHL pri Olimpiji. Luc Slivnik je zadnji dve sezoni igral v Alpski ligi za KAC Future Team.

Drugo sezono bodo v Alpski ligi igrali Celjani, ki bodo v uvodnem krogu gostili Merano.


1.krog, sobota, 21. septembra, ob 19.30:
BREGENZERWALD – SIJ ACRONI JESENICE
RST PELLET CELJE – MERANO
UNTERLAND – CORTINA
VIPITENO – STEEL WING LINZ
KITZBÜHEL – GARDENA
ZELL AM SEE – SALZBURG MLADI
Preloženo na 4. januar:
SISAK - RITTEN