Odločilni trenutek druge tekme - strel Samuela Pahlssona je nekako našel pot v mrežo raya Emeryja. Foto: Reuters
Odločilni trenutek druge tekme - strel Samuela Pahlssona je nekako našel pot v mrežo raya Emeryja. Foto: Reuters
Anaheim blizu naslova

Racmani zdaj proti Ottawi vodijo z 2:0 in jih do prvega Stanleyjevega pokala v zgodovini ločita le še dve zmagi.

Gol med nogami branilca
Odločitev je padla v 55. minuti. Švedski napadalec je ukrotil ploščico v srednji tretjini, se zapodil proti vratom Senatorjev po desnem krilu in z oznake za sodniški met poslal ploščico med nogami branilca Joa Corva za hrbet Ray Emeryja.

Prečka Selanneja
"Zelo trdo smo garali vso tekmo, da smo dosegli ta gol. Preprosto nismo mogli premagati Emeryja. Toda vztrajali smo pri naši igri, kar je nam olajšalo, njim pa otežilo delo," je povedal 29-letni center Pahlsson. Že pred Švedovim golom je imel lepo priložnost i Teemu Selanne, ki je po treh minutah zadnje tretjine zatresel prečko, plošček pa se je odbil zelo blizu golove črte.

Le 16 strelov Senatorjev
Guigere, MVP finala med New Jerseyem in Anaheimom leta 2003, ni imel veliko dela. Soočil se je le s 16 streli in ostal nepremagan šestič v končnici. Na drugi strani jih je Emery ubranil 30. Ottawa je imela najlepšo priložnost za zadetek v prvi tretjini, ko ni izkoristila številčno premoč 5:3. V drugi tretjini je bilo razmerje v strelih na gol kar 14:4 za Racmane.

Le enemu ni uspelo po vodstvu 2:0
Samo enemu moštvu v zgodovini Lige NHL ni uspelo osvojiti naslova, potem ko je v zmagah povedlo z 2:0. "Zdaj moramo izkoristiti prednost domačega ledu. V naši dvorani igramo dobro in to moramo dokazati zdaj, ko je najbolj pomembno," se ne predaja trener Ottawe Bryan Murray.

Tretja tekma bo v soboto.

C. R.

Anaheim blizu naslova