Jean Philippe Pare je na začetku sezone v pravi formi. Foto: Iztok Novak
Jean Philippe Pare je na začetku sezone v pravi formi. Foto: Iztok Novak
Gert Prohaska
Gert Prohaska je zaklenil vrata Beljaka. Foto: Iztok Novak
Markus Peintner
Markus Peintner je potrdil zmago Beljaka. Foto: Iztok Novak

Jeseničani so na začetku pritiskali, a brez uspeha, na drugi strani pa so gostje zadeli dvakrat v razmaku 40 sekund. Najprej je moral vratar Andrej Hočevar po plošček v mrežo po strelu Thomasa Raffla v 5. minuti, nato pa ga je ukanil še Andi Kristler. Povratnik Tomaž Razingar je bil blizu znižanju, v zadnji minuti prve tretjine je po hitrem prodoru in podaji Mitje Robarja zadel Pare.

Peintner potrdil zmago Beljačanov
Druga tretjina je bila povsem v znamenju modro-belih z druge strani Karavank. Hočevar je imel veliko dela, jeseniški napad ni deloval najbolje, premoč pa je kronal Markus Peintner v 25. minuti. Pritisk železarjev v zadnji tretjini se je stopnjeval, vendar je bil vratar Gert Prohaska vedno na mestu. Razpoloženi Pare je štiri minute pred koncem s silovitim strelom zadel stičišče prečke in vratnice.

Večni derbi v petek zvečer
V prvi tekmi turnirja je celovški KAC kar s 6:0 odpravil Linz, za katerega brani nekdanji vratar Olimpije Alex Westlund. V petek se bosta ob 19.30 na prvem letošnjem večnem derbiju pomerila Tilia Olimpija in Acroni Jesenice.

ACRONI JESENICE - BELJAK
1:3 (1:2, 0:1, 0:0)
800; Pare 20.; Raffl 5., Kristler 6., Peintner 25.

KAC - LINZ
6:0 (1:0, 4:0, 1:0)

Petek ob 16.00:
BRIANCON - LINZ
Ob 19.30:
ACRONI JESENICE - TILIA OLIMPIJA

Sobota ob 16.00:
TILIA OLIMPIJA - BELJAK
BRIANCON - KAC

Nedelja ob 18.00:
Finale
Ob 15.00:
Za 3. mesto