Jeff Blashill se je izkazal na klopi Grand Rapidsa. Foto: Reuters
Jeff Blashill se je izkazal na klopi Grand Rapidsa. Foto: Reuters

Generalni menedžer Red Wingsov Ken Holland je pojasnil, da so podpisali štiriletno pogodbo. Blashill je trenutno drugi najmlajši trener v Ligi NHL, leto manj ima John Hynes, ki vodi New Jersey.

"Mislim, da prihaja v idealnem trenutku. V zadnjih desetih letih smo nanizali sijajne izide pod vodstvom Babcocka. Upam, da smo našli dolgoročno rešitev," je poudaril Holland, ki je moral poiskati zamenjavo za Babcocka. Priznani strokovnjak je podpisal pogodbo s Torontom.

"Že pred letom dni smo se pogovarjali, ko ni bilo znano, kako se odločil Babcock. Vodstvu kluba sem dal jasno vedeti, da želim voditi Red Wingse, če se bo Babcock odločil za odhod. To je bila vedno moja sanjska služba," je razložil Blashill, ki je v Ligi AHL osvojil Calderjev pokal leta 2013. Pod njegovim vodstvom so se razvili številni odlični igralci: Gustav Nyquist, Tomaš Tatar, Tomas Jurco, Riley Sheahan, Xavier Ouellet in Aleksej Marčenko.

Detroit se je uvrstil v končnico v zadnjih 24 letih, kar je najdaljša serija v ameriških profesionalnih športih. V letošnji sezoni so izpadli v uvodnem krogu na Vzhodu šele po sedmih izenačenih tekmah proti Tampi s 3:4 v zmagah. Strele so se prebili vse do finala, kjer vodijo proti Chicagu z 2:1 v zmagah.