Bojan Zajc in Mike Posma sta zmagovalna trenerska naveza v Tivoliju. Foto: MMC RTV SLO
Bojan Zajc in Mike Posma sta zmagovalna trenerska naveza v Tivoliju. Foto: MMC RTV SLO
Bojan Zajc
Bojan Zajc verjame v naslov prvaka. Foto: MMC RTV SLO
Bojan Zajc za MMC

Priljubljeni "Zeko" je v tej sezoni doživel vse vzpone in padce. Po odhodu trenerja Ildarja Rahmatuljina je debitiral v vlogi glavnega trenerja na srečanju proti Albi in doživel hladen tuš(1:4). Pet dni potem je krmilo prevzel Mike Posma in v Tivoliju je posijalo sonce. Zajc odločno napoveduje hud boj v finalu, kjer Salzburgu ne bo lahko.

Veliko uspehov ste že doživeli v svoji bogati karieri. Kam bi uvrstili preboj v finale Lige Ebel?
To je kar eden izmed večjih dosežkov. Z reprezentanco smo se prvič uvrstili v skupino A (leta 2001), poseben je bil tudi prvi naslov državnih prvakov z Olimpijo (leta 1995), sem spada tudi finale Alpske lige proti Feldkirchu (leta 1997). Mislim, da tega res ni nihče pričakoval, zato je vse skupaj še toliko bolj sladko. Vstali smo iz pepela in zdaj smo v finalu. Vsi stavijo na Salzburg, mi pa smo tukaj, da jim močno zagrenimo življenje.

Kako gledate na serijo proti Linzu? Kaj je bilo odločilno? Morda vaša vrnitev po zaostanku z 0:2 na drugi tekmi ali pa zmaga v gosteh na tretji tekmi (1:3)?
Dobiti je treba štiri tekme, načini so različni. Odločilo je to, da mi doma zmagujemo, v Linzu pa smo jim odvzeli prednost domačega igrišča. S tisto zmago je prišlo do psihičnega preobrata v tej seriji.

V četrtek se začne finalna serija. Salzburg je popolnoma spočit, v napovedih kar pokajo od samozavesti. Mislite, da bodo slavili naslov avstrijskega prvaka?
Oni so že avstrijski prvaki, seveda pa bodo štartali tudi na to lovoriko, brez tega bi jim kost ostala v grlu. To bo boj Davida in Goljata. Mi nimamo kaj izgubiti, dosegli smo precej več od pričakovanj. Mislim, da se bomo dobro upirali.

Kako je z utrujenostjo igralcev? Čaka vas naslednja naporna serija, potem pa še finale državnega prvenstva. Bodo lahko zdržali vse te napore?
Ne bomo gledali toliko naprej. Fantje si bodo spočili. To je sladka utrujenost, hormoni sreče so preplavili telo. Vem, kako se počutiš ob takih trenutkih. V četrtek bo nova tekma, mi ne bomo tukaj samo statisti. Verjamem, da bomo dobro igrali. Odkrito moram povedati, da gremo mi na prvaka. Naj kar oni razmišljajo o nas.

Aleš Golob

Bojan Zajc za MMC