Alex Westlund je bil glavni razlog za uspehe ZM Olimpije v Ligi Ebel. Po njegovi poškodbi je šlo pri zeleno-belih vse samo še navzdol. Foto: Iztok Novak
Alex Westlund je bil glavni razlog za uspehe ZM Olimpije v Ligi Ebel. Po njegovi poškodbi je šlo pri zeleno-belih vse samo še navzdol. Foto: Iztok Novak
Doug Bradley
Doug Bradley je v mesecu in pol odpravil številne pomanjkljivosti v igri železarjev. Foto: Iztok Novak
Paul Healey
Paul Healey je bil junak prvih dveh tekem. Foto: Iztok Novak
Pasi Petriläinen
Pasi Petriläinen bo tudi v naslednji sezoni nosil zeleno-beli dres. Foto: MMC RTV SLO

Jeseničani so prvi dve tekmi dobili s teniškima izidoma 6:2 in 6:1. Trener Doug Bradley je v petih tednih in pol s svojimi varovanci opravil dodatne priprave, ki so obrodile sadove. Ljubljančani so po 15 težkih tekmah v končnici Lige Ebel preveč utrujeni. Železarji so odločeni, da že v sredo osvojijo šesti naslov v samostojni Sloveniji in 29. zvezdico v zgodovini kluba.

Bradley je vnesel nov zagon
Jeseničani, ki so v drsanju precej hitrejši, so blesteli predvsem v drugi tretjini. Na prvi tekmi so jo dobili s 4:0, na drugi pa s 3:0. Po zaostanku z 1:5 se Ljubljančanom ni več uspelo približati. Zelo zanesljivi vratar Robert Kristan, čvrsta obramba, povsem prerojeni napadalci in za nekaj razredov izboljšana igra ob igralcu več so glavni razlogi za uspeh Jesenic, ki jih je povsem preporodil nov trener Bradley.

Healey: Ključna bo tretja tekma
''Zavedamo se, da smo na prvih dveh tekmah storili odlično delo, ki pa ga je treba še nadgraditi. Naša želja je zagotovo zmaga na vsaki tekmi, a nam ne bo v Ljubljani prav nič lahko. Morda je Olimpija resda nekoliko utrujena, nemotivirana, toda pred svojimi navijači se bo skušala oddolžiti za ta dva poraza, zato bo treba igrati maksimalno disciplinirano in odgovorno. Mi smo željni tekem, ki smo jih na Jesenicah pogrešali, predvsem tako težkih, zato je v tem finalu napočil čas, da pokažemo in dokažemo, iz kakšnega testa smo. V prvih dveh tekmah smo pokazali, da iz pravega, a je to treba nadgraditi še v Ljubljani. Jutri pričakujem morda najtežjo tekmo v tej finalni seriji, toda s soigralci računamo na naš uspeh,'' je za spletno stran Acronija Jesenic povedal Paul Healey, ki je najboljši top strelec finala s tremi goli in tremi podajami. Svoje delo bo opravil do konca profesionalno, potem pa bo zapustil Jesenice.

Znova bo branil Mohorič
Po ponedeljkovem treningu je vratar Alex Westlund znova dejal, da še ni pripravljen. V vratih bo tako znova Klemen Mohorič. Po vsej verjetnosti bosta od tujih hokejistov na tribuni znova ostala napadalec Brian Felsner in branilec Jeremiah McCarthy. Zmaji obljubljajo precej boljšo predstavo.

Ostalo je še 700 vstopnic
V torek ob 9.00 bo na voljo še 700 vstopnic za obe tekmi. Pred dvorano Tivoli jih lahko kupite po šest na osebo.

Petriläinen ostaja v Tivoliju
V soboto je pogodbo še za eno sezono podaljšal tudi Pasi Petriläinen. Odlični finski branilec je v Ljubljano prišel konec novembra in se hitro dokazal z izvrstnimi igrami v Ligi Ebel, kjer je na 32 tekmah dosegel pet golov in prispeval pet podaj. "Letos smo v Ligi Ebel dosegli velik uspeh. Večji del ekipe ostaja v Tivoliju, zato sem zadovoljen, da se nam je uspelo dogovoriti. V Ljubljani se zelo dobro počutim in prepričan sem, da bomo tudi drugo leto dobro igrali. V finale smo šli preveč utrujeni, verjamem pa, da bomo pred svojimi navijači pokazali povsem drugačen obraz," je dejal 29-letni Finec.

Večji del ekipe je že sestavljen
Vodstvu zeleno-belih je že prej uspelo podpisati pogodbe za naslednjo sezono tudi s Toddom Elikom, Ralphom Intranuovom, Brendanom Yaremo, Kevinom Mitchellom in Gregom Kužnikom. Od slovenskih igralcev so pogodbe podaljšali Andrej Tavželj, Žiga Pavlin, Boštjan Groznik, Aleš Mušič in Egon Murič.

A. G.