Boston je trenutno na osmem mestu Vzhodne konference. Foto: Reuters
Boston je trenutno na osmem mestu Vzhodne konference. Foto: Reuters

"Trenutno stanje je nesprejemljivo glede na denar in čas, ki smo ga vložili v ekipo," je Bruinse javno okrcal Jacobs v svojem prvem nastopu po imenovanju na novo funkcijo in napovedal spremembe, potem ko je moštvo, eno izmed favoritov za naslov, komajda na mestih, ki prinašajo končnico.

Za boljše razpoloženje pri Bruinsih je poskrbel Patrice Bergeron, ki je s svojim drugim golom na tekmi odločil podaljšek. To je prva zmaga Bostona na štirih tekmah. Sodniki so nekaj minut pregledovali posnetek in se odločili, da palica 29-letnega napadalca pri strelu na gol ni bila nad višino prečke.

V vratih Bruinsov je blestel Tuukka Rask, ki je ustavil 37 strelov. Zadnjih osem medsebojnih tekem je bilo odločenih le z golom razlike.

Začasni trener Peter Horachek ni začel najbolje na klopi Toronta. Debi mu je pokvaril Washington, ki je sredi Toronta slavil s 6:2. PO dva gola sta dosegla Marcus Johansson in Eric Fehr.

New York Rangersi so pred petkovim obračunom z Los Angelesom, ki bo ponovitev lanskega finala, s 4:1 odpravili Anaheim. Zadnjo tretjino so dobili s 3:1.

Tekme 7. januarja:
TORONTO - WASHINGTON 2:6
PITTSBURGH - BOSTON * 2:3
CALGARY - DETROIT 2:3
ANAHEIM - NY RANGERS 1:4
* - podaljšek

Tekme 8. januarja:
BOSTON - NEW JERSEY
CAROLINA - BUFFALO
PHILADELPHIA - WASHINGTON
MINNESOTA - CHICAGO
ST. LOUIS - SAN JOSE
NASHVILLE - DALLAS
COLORADO - OTTAWA
ARIZONA - WINNIPEG
VANCOUVER - FLORIDA
LOS ANGELES - NY RANGERS