MVP finala Jonathan Toews s Stanleyjevim pokalom. Foto: Reuters
MVP finala Jonathan Toews s Stanleyjevim pokalom. Foto: Reuters
Navijači v Chicagu so sprva čakali 86 let na naslov v bejzbolu in ga dočakali leta 2005. Zdaj se veselijo še hokejskega naslova. Foto: Reuters

Mož odločitve je bil Patrick Kane, ki z navidez nenevarnim strelom z leve strani presenetil vratarja Michaela Leightona. Medtem ko so vsi igralci Chicaga skočili v zrak, so se domači hokejisti in navijači nekaj trenutkov le spogledovali, saj ploščka niso videli, za nameček pa ni zasvetila niti luč, ki označuje zadetek. Vse dvome je nato razjasnil počasni posnetek.

"Verjetno sem ga sprva videl le jaz"
"Takoj sem vedel, da sem zabil gol. Neverjetno. Sanjaš o tem, da dosežeš odločilni gol v finalu. In zdaj se je uresničilo. Mislim, da nihče ni vedel, da je bil plošček v mreži, razen mene," je bil razumljivo presrečen Kane, ki je zagotovil Blackhawksom prvi naslov po letu 1961. Od dejavnih moštev v Ligi NHL je prav Chicago čakal na naslov najdlje.

Leighton je ustavil 37 strelov, zadnjega ni mogel: "Mislil sem, da bo podal, toda odločil se je za strel po tleh in plošček je šel pod mojimi nogami."

MVP finala Jonathan Toews
"Upal sem in prosil Boga, da je bil res zadetek," je prve trenutke po tekmi in prvi gostujoči zmagi v seriji opisal kapetan Jonathan Toews, ki je bil izbran za najbolj koristnega igralca finala. V končnici je dosegel 7 golov in prispeval 22 podaj.

Šesta tekma:
PHILADELPHIA - CHICAGO
3:4 (1:1, 1:2, 1:0)
Hartnell 20., 57., Briere 28.; Byfuglien 17., Sharp 30., Ladd 38., Kane 65.
Obrambe: Leighton 37; Niemi 21
Streli: 24:41 (7:17, 6:10, 9:12, 2:2)