Chicagu do naslova prvaka v Ligi NHL manjka še ena zmaga. Foto: Reuters
Chicagu do naslova prvaka v Ligi NHL manjka še ena zmaga. Foto: Reuters
Vermette Chicago popeljal še bližje naslovu

Chicago je s tem le še eno zmago oddaljen od tretjega Stanleyjevega pokala v šestih letih. Priložnost za to bo v noči na torek pred domačimi navijači. Zanimivo, da Chicago Stanleyjevega pokala na domačem ledu ni slavil že vse od leta 1938.

"Uživali bomo v trenutku. Trenutno smo navdušeni, te občutke bomo skušali prenesti v naslednjo tekmo. Nočemo prehitevati stvari," je povedal vratar Corey Crawford, ki je zbral 32 obramb.

Vermette je zadnji zadetek na tekmi dosegel po dveh minutah igre v tretji tretjini, ko je najprej streljal Kris Versteeg, Ben Bishop (po eni tekmi odsotnosti zaradi poškodbe se je vrnil v moštvo) je plošček odbil, vendar le do Vermetta, ki je zabil svoj četrti zadetek letošnje končnice oziroma drugega v finalni seriji.

Za Chicago je zadel še Patrick Sharp, kar je bil verjetno najlažji zadetek letošnje končnice, saj je Bishop (29 obramb) trčil z Victorjem Hedmanom, tako da je imel Sharp prosto pot do nebranjenih vrat. Edini gol za Tampo je z lepim strelom dosegel Valtteri Filppula.

Od leta 2001 je le štirim ekipam uspelo osvojiti Stanleyjev pokal po porazu na peti tekmi. Med njimi je tudi Tampa, ki je bila leta 2004 po sedmih tekmah boljša od Calgaryja in takrat prvič ter edinkrat doslej osvojila Ligo NHL.

Liga NHL, finale, peta tekma:
TAMPA BAY - CHICAGO (v zmagah: 2:3)
1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Filpulla 31.; Sharp 7., Vermette 43.

Obrambe: Bishop 27; Crawford 31.

Vermette Chicago popeljal še bližje naslovu