Chicago napada tretjo lovoriko v zadnjih šestih letih. Foto: Reuters
Chicago napada tretjo lovoriko v zadnjih šestih letih. Foto: Reuters

22-letni Saad je zadel na drugi tekmi zapored, skupno pa je v končnici dosegel že svoj osmi gol. Napadalec Blackhawksov je po buliju prodrl po levi strani in kljub oviranju vratarja Andreja Vasilevskega zadržal plošček v svoji posesti. Ko je že kazalo, da je priložnost splavala po vodi, je ustrelil z bekhendom in premagal 20-letnega Rusa med nogama.
"Imel sem kar precej sreče," je priznal Saad. "Videl sem precej prostora pred vrati. S prodorom sem skušal ustvariti nekaj kaosa, potem pa sem ustrelil in plošček je šel v gol," je dodal Saad.

Chicago je povedel v 27. minuti, ko je svoj prvi zadetek v seriji dosegel kapetan Jonathan Toews. Pet minut pozneje je po izvrstni podaji Valtterija Filppule izenačil Alex Killorn.

V zadnji minuti so imeli Lightningi dve veliki priložnosti za izenačenje, a se je po strelih Stevena Stamkosa izkazal vratar Corey Crawford, ki je zbral 24 obramb. Na drugi strani je mladi Vasilevski, ki je zamenjal poškodovanega prvega vratarja Bena Bishopa, ustavil 17 strelov.

O izenačenosti letošnje finalne serije priča podatek, da so se prvič po letu 1968 prve štiri tekme končale le z zadetkom razlike.

Četrta tekma:
CHICAGO - TAMPA BAY 2:2 (izid v zmagah)
2:1 (0:0, 1:1 1:0)
Toews 27., Saad 47.; Killorn 32.

Obrambe: Crawford 24; Vasilevski 17