Sidney Crosby je v lanski sezoni drugič postal prvak Lige NHL. Prvič mu je to uspelo pred sedmimi leti. Foto: Reuters
Sidney Crosby je v lanski sezoni drugič postal prvak Lige NHL. Prvič mu je to uspelo pred sedmimi leti. Foto: Reuters

Za zdaj ni jasno, koliko časa bo prvi zvezdnik Penguinsov odsoten. "Jasno je, da je za nas pomemben igralec, toda naša ekipa se je že soočala s poškodbami ključnih igralcev. To prinaša priložnost za druge," miri trener Pittsburgha Mike Sullivan in dodaja: "Prišel je na ledeno ploskev, ni se počutil dobro in od tam smo izhajali. Vedno imamo v mislih zdravje naših najboljših igralcev."

29-letni Crosby je na nedavno končanem svetovnem pokalu osvojil naziv najkoristnejšega igralca turnirja. Bil je tudi izbran za MVP-ja lanske končnice, ko so Pingvini v finalu premagali San Jose. Doslej je v Ligi NHL odigral 707 tekem ter zbral 338 golov in 600 podaj. Dvakrat je osvojila Stanleyjev pokal, s Kanado pa je dvakrat tudi postal olimpijski prvak, lani pa še svetovni.

V prvi tekmi sezone 2016/17 se bo Pittsburgh v četrtek pomeril z Washingtonom. Crosby je sicer leta 2011 utrpel pretres možganov na tekmi z Washingtonom, od tistega večera je potreboval kar 101 tekmo, da se je vrnil na ledeno ploskev. V sredo, ko se začne liga, pa bo na ledu tudi Anže Kopitar, ki ga z Los Angelesom čaka dvoboj proti San Joseju.