Nicklas Lidström velja za najboljšega branilca svojega časa. Z Detroitom je osvojil štiri Stanleyjeve pokale, leta 2008 ga je doletela čast, da je postal prvi evropski kapetan, ki je osvojil hokejski
Nicklas Lidström velja za najboljšega branilca svojega časa. Z Detroitom je osvojil štiri Stanleyjeve pokale, leta 2008 ga je doletela čast, da je postal prvi evropski kapetan, ki je osvojil hokejski "sveti gral". Foto: Reuters
Jaromir Jagr
Jaromir Jagr na krilu Sydneyja Crosbyja ali ob boku Pavla Dacjuka? Foto: Reuters

Odločitev kapetana Rdečih kril letos ni presenetljiva, saj se je po nekoliko slabši lanski sezoni letos pobral in dvignil točkovni izkupiček z 49 točk na 62, s čimer se je vrnil med kandidate za najboljšega branilca leta. Če v sredo osvoji lovoriko Norris, bo že sedmič osvojil to priznanje in se bo izenačil z legendarnim Dougom Harveyjem.

Šved je s svojim edinim NHL-klubom sklenil novo enoletno pogodbo za 6,2 milijona dolarjev, kolikor je njegova plača znašala tudi lani. Detroit je sezono sklenil v 2. krogu končnice, ko jih je drugič zapored izločil San Jose.

Med krilatimi kolesi tudi Jagr?
Detroitu se obeta še eno legendarno hokejsko ime - vodstvo kluba se pogovarja z Jaromirjem Jagrom, ki se kljub 39. letom želi za eno leto vrniti v NHL, potem ko je zadnja tri leta preživel pri Avangardu Omsk iz ruske KHL. Znameniti Čeh s številko 68 je svoje pogoje za enoletno pogodbo sporočil tudi Pittsburghu, s katerim je v začetku 90. let osvojil dva Stanleyjeva pokala.

Smyth zapušča Kopitarjeve Kralje?
Med udarnimi hokejskimi novicami se pojavlja ime še enega veterana Ryana Smytha, ki naj bi pri vodstvu Los Angelesa vložil zahtevo po menjavi in vrnitvi v Edmonton, kjer je preživel svoja najboljša leta. 35-letni levokrilni napadalec, ki je bil zadnji dve leti soigralec Anžeta Kopitarja, je tovrstno pisanje Boba McKenzija iz TSN-a že zanikal, medtem ko je predsednik in generalni menedžer Kingsov Dean Lombardi potrdil, da so se Kralji in Naftarji pogovarjali o morebitni menjavi za Smytha, da pa dogovora ni.

Winnipegu še blagoslov drugih lastnikov
V torek bo odbor guvernerjev Lige NHL, v katerem sedijo predstavniki klubov, glasoval o selitvi Atlante v Winnipeg. Za pričakovano potrditev selitve kluba potrebujejo novi lastniki Thrashersov 75 odstotkov glasov. Skupina True North Sports and Entertaiment je za nedonosne "ptiče" odštela 170 milijonov ameriških dolarjev. Novega imena lastniki še niso sporočili, ime Jetsi je v lasti prav tako problematičnega Phoenixa, ki sicer ostaja v lasti Lige NHL, ime Thrashers pa se navezuje na ptiča značilnega za državo Georgii, katere glavno mesto je Atlanta.