Zmagoviti gol 3. tekme obračuna med zagrizenima tekmecema je odločil Drew Miller, ki je odigral šele drugo tekmo po enomesečni odsotnosti. Foto: Reuters
Zmagoviti gol 3. tekme obračuna med zagrizenima tekmecema je odločil Drew Miller, ki je odigral šele drugo tekmo po enomesečni odsotnosti. Foto: Reuters
Jonathan Toews (Chicago Blackhawks) - Jimmy Howard (Detroit Red Wings)
Vratar Howard je temelj Detroitovega uspeha, medtem ko je kapetan Toews največji dolžnik Chicaga, saj v končnici še sploh ni dosegel gola. Foto: Reuters
Al Sobotka s hobotnico v Detroitu
Detroit je presenetil že drugopostavljeni Anaheim, lahko zdaj še najboljše moštvo rednega dela Chicago? Foto: Reuters

Na sredi tekme se je odigrala prva ključna minuta, ko je Detroit zadel dvakrat v razmiku 31 sekund: Gustav Nyquist je po samostojnem prodoru preigral vso nasprotno obrambo in potrpežljivo počakal, da je matiral še Coreyja Crawforda. V naslednjem napadu je Chicago izgubil plošček v svoji tretjini, kar sta kaznovala Patrick Eaves in Drew Miller.

Spregledan prekršek ob prvem golu Chicaga
Blackhawski so se vrnili v igro v 45. minuti, ko je Duncan Keith z lobom prek polovice igrišča izvrstno našel Patricka Kane, ki mu je iz oči v oči uspelo ukaniti razpoloženega Jimmyja Howarda (39 obramb). A Joe Louis Arena je glasno protestirala, saj je na začetku akcije branilec gostov Niklas Hjalmarsson grobo v ograjo zbil rojaka iz vrst Detroita Johana Franzna, kar pa so sodniki spregledali.

Odkupnina: oviranje vratarja, ki ga ni bilo
A sodniški zbor je hitro vrnil uslugo, saj je dobro minuto zatem Chicago že dosegel izenačujoči zadetek, ki pa so ga "zebre" nemudoma razveljavile. Andrew Shaw, ki je stal v vratarjevem prostoru, naj bi oviral vratarja Howarda, ki zaradi tega ni mogel ubraniti odbitka po strelu Viktorja Stalberga. Ko se prvi favoriti Zahoda niso še dobro pomirili, pa je svoje znanje pokazal še Pavel Dacjuk, ki je z natančnim strelom matiral Crawforda (27 obramb) za končnih 3:1.

"Ni se dotaknil vratarja," je bil odločen trener gostov Joel Quenneville, ki se nikakor ni strinjal z razveljavitvijo izenačujočega gola. Sedmo postavljeni Detroit je zdaj le še dve zmagi oddaljen od izločitve najuspešnejše ekipe rednega dela Lige NHL. "Bodimo pošteni, še nič nismo naredili," je vso hvalo zavrnil trener Rdečih kril Mike Babcock, ki se zaveda, da Chicago še zdaleč ni rekel zadnje.

"Sveti Patrick" se vrača v Denver
Po poročilih bo novi trener Colorada legendarni vratar Patrick Roy, ki je s Plazom osvojil dva Stanleyjeva pokala. Po razočaranjih zadnjih let, ko se eno najbolj talentiranih moštev lige nikakor ne more redno uvrščati v končnico, so najprej vidno vlogo v vodstvu kluba dali nekdanjemu kapetanu Joeju Sakicu, zdaj pa se v Denver vrača še neposredni "sveti Patrick".

VZHOD, torek: *
NY RANGERS (6) - BOSTON (4) - 0:2

Sreda:
OTTAWA (7) - PITTSBURGH (1) - 1:2


ZAHOD, torek:
LOS ANGELES/5 - SAN JOSE (6) - 2:1

DETROIT (7) - CHICAGO (1) - 2:1
3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Nyquist 28., Miller 29., Dacjuk 47.; Kane 45.

Obrambe: Howard 39; Crawford 27.

Razveljavljeni izenačujoči gol Shawa

Vrhunci tekmec Detroit - Chicago¸