Selektor Matjaž Kopitar naslednje leto s svojimi varovanci ne bo odpotoval na olimpijske igre v Peking. Foto: www.alesfevzer.com
Selektor Matjaž Kopitar naslednje leto s svojimi varovanci ne bo odpotoval na olimpijske igre v Peking. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenski hokejisti so si vrata do olimpijskih iger priprli že s porazom na prvi tekmi kvalifikacijskega turnirja proti Danski, ko jim je po slabi uvodni tretjini zmanjkalo časa za vrnitev oziroma preobrat proti Dancem (3:4).

Veliko časa smo namenili temu, da bi bolje začeli, saj smo vedeli, da gre za težkega nasprotnika. Prejeli smo dva poceni gola in smo morali odreagirati.

Matjaž Kopitar, selektor

Toda upanje je ostajalo, za to pa so morali v petek nujno premagati Norvežane. Usoda ni bila več v njihovih rokah, a po novem slabem začetku – ko so v razmiku nekaj minut prejeli tri zadetke –, in slabši drugi tretjini, je hitro postalo jasno, da letos ne bo uspeha.

Zdaj jih čaka le še nedeljska tekma z Južno Korejo, ki bo zgolj formalnost, za nastop na turnirju pod petimi krogi pa se bosta v neposrednem obračunu pomerili izbrani vrsti Danske in Norveške. Risi tako po Sočiju in Pjongčangu izpuščajo igre v Pekingu.

"Dobili smo poceni gole in se celo tekmo reševali. Veliko preveč je dobiti sedem golov in upati na zmago, naredili smo preveč napak, tudi individualnih. Bolj bi si morali pomagati na igrišču," je po tekmi za uradno spletno stran hokejske zveze povedal 31-letni branilec Blaž Gregorc.

Kopitar: Prepozno je za objokovanje
Razočaran je bil tudi selektor Matjaž Kopitar. "Veliko časa smo namenili temu, da bi bolje začeli, saj smo vedeli, da gre za težkega nasprotnika. Prejeli smo dva poceni gola in smo morali odreagirati. Zamenjali so vratarja, kar se tudi ni obrestovalo," je priznal 55-letnik in pojasnil, da so njegovi varovanci ob ogradi izgubili odločno preveč dvobojev, naredili preveč napak, še posebej ob dveh prejetih zadetkih na koncu druge tretjine. "A zdaj je prepozno za objokovanje. Pokazati moramo svoje dostojanstvo, značaj in pristopiti k stvari resno tudi na zadnji tekmi z Južno Korejo. Gre za ekipo, ki bo naš nasprotnik na svetovnem prvenstvu prihodnje leto, in pokazati moramo, kdo je gospodar. Tako bomo pristopili k zadnji tekmi," je še dodal.

Tekma z Južno Korejo se bo v nedeljo začela ob 12. uri.

Risi spet primorani loviti zaostanek 3:0
Hokejisti tudi proti Norveški preslabo vstopili v tekmo
Hokej: Proti Koreji pokazati, kdo je gospodar