Navijači Acronija Jesenic so prišli na svoj račun. Vso tekmo so bili zelo glasni, na koncu pa so videli neverjetno zmago svoje ekipe. Foto: www.alesfevzer.com
Navijači Acronija Jesenic so prišli na svoj račun. Vso tekmo so bili zelo glasni, na koncu pa so videli neverjetno zmago svoje ekipe. Foto: www.alesfevzer.com
Sij Acroni Jesenice
Sij Acroni Jesenice so izkoristile nemotiviranost Olimpijinih igralcev in sredi Ljubljane zmagale kar s 5:10. Foto: www.alesfevzer.com
Jaka Ankerst
Jaka Ankerst je bil s štirimi goli prvi igralec tekme. Foto: www.alesfevzer.com
Jeff Frazee
Zmaji niso bruhali ognja, ampak žrli gole: Jeff Frazee je do 25. minute prejel kar pet zadetkov, nato ga je zamenjal Tilen Spreitzer. Foto: www.alesfevzer.com
Jeseničani prvi, ki so v finalu zadeli 10-krat

V seriji na tri zmage naj bi imela ljubljanska ekipa vlogo favorita, a je po skoraj dvomesečnem premoru moštvo povsem apatično, kar je predvsem posledica nerednih plač.
Jeff Frazee je do 25. minute prejel pet zadetkov, nato ga je zamenjal Tilen Spreitzer, vendar so Jeseničani nadaljevali učinkovito predstavo, v kateri je blestel predvsem Jaka Ankerst, strelec štirih zadetkov. V celotnem lanskem finalu je (na petih tekmah) padlo enajst golov, tokrat že na prvi petnajst, kar vse pove o kakovosti igre, predvsem obrambe. V Tivoliju je bilo okrog 1.500 gledalcev, jeseniški navijači so bili zelo glasni, Olimpijini pa so se že po drugi tretjini pobrali iz dvorane.

Skoraj vsak jeseniški strel končal v mreži
Hitro se je videlo, kdo je prišel po zmago in kdo je na ledu zgolj zato, da tekma hitro mine. Železarji so povedli v 7. minuti. Kristjan Čepon je v obrambni tretjini naredil veliko napako in plošček podal na palico Nathana di Casmirra, ki je podal do Jureta Sotlarja. Junak lanskega finala, ko je blestel v zelenem dresu, je zatresel mrežo. Le minuto zatem je Mark Čepon podal do Aleša Mušiča, ki je matiral Žana Usa za 1:1. Na nov jeseniški gol ni bilo treba dolgo čakati. V 17. minuti je Nejc Berlisk sprožil z modre črte, Frazee je spustil plošček, Di Casmirro pa je zadel iz bližine. Le nekaj trenutkov zatem (ko je moral Miha Zajc že drugič na kazensko klop) je Ankerst po podaji Saša Rajsarja izza vrat pospravil plošček od prečke v mrežo za 1:3.

Hat-trick sijajnega Ankersta
V drugi tretjini so Jeseničani še bolj zagospodarili, blestel je Ankerst, ki je v tem delu igre zabil hat-trick. Prvič je zadel že po 45 sekundah nadaljevanja po podaji Berliska. Olimpija je še naprej igrala brezglavo v obrambi, Frazee je do 25. minute prejel kar pet zadetkov (iz 14 strelov), nato ga je zamenjal Tilen Spreitzer. V Tivoliju je medtem vedno glasneje odmevalo "Je-se-ni-ce!", Olimpijini navijači pa so že začeli zapuščati dvorano. Kristjan Čepon je v 38. minuti z bližine uspel znižati na 3:6, a je takoj odgovoril sijajni Ankerst, ki je 16 sekund pred koncem druge tretjine mojstrsko zaključil protinapad po podaji Marjana Manfrede.

Kdo je druga liga?
Nadaljevanje tekme je bilo iz tekmovalnega vidika precej nezanimivo, saj se Olimpija na manj kot tri gole zaostanka ni mogla približati. V 46. minuti je Žiga Pešut unovčil prednost igralca več. V obrambi so bili Ljubljančani še naprej razglašeni in Žan Jezovšek je povišal na 4:8. Enes Gorše je izkoristil malce bolj ležerno igro železarjev v zadnji tretjini, a je Olimpija prejela še dva zadetka. Tadej Čimžar in Di Casmirro sta do vrha napolnila mrežo gostiteljev.
Pozornost se je ob koncu tekme preusmerila k tribunam, kjer so navijači Jesenic z vzklikanjem "Druga liga!" tekmecem sporočali, da Alpska liga očitno ni toliko nižji rang tekmovanja kot Liga Ebel, kar rada poudarja Olimpija.
Naslednja tekma bo v nedeljo na Jesenicah.

FINALE, prva tekma:
OLIMPIJA - SIJ ACRONI JESENICE (v zmagah 0:1)
5:10 (1:3, 2:4, 2:3)
1.500; Mušič 8. Reyn 22., K. Čepon 38., Pešut 46., Gorše 55.; Sotlar 7., Di Casmirro 17., 56., Ankerst 18., 21., 25., 40., Jezovšek 35., 48., Čimžar 57.

Druga tekma, nedelja ob 19.15:
SIJ ACRONI JESENICE - OLIMPIJA

Tretja tekma, sreda ob 19.15:
OLIMPIJA - SIJ ACRONI JESENICE

---------- morebitni tekmi: -----------
Petek, 14. aprila, ob 19.15:
SIJ ACRONI JESENICE - OLIMPIJA

Nedelja, 16. aprila, ob 19.15:
OLIMPIJA - SIJ ACRONI JESENICE

Igrajo na tri zmage.

Jeseničani prvi, ki so v finalu zadeli 10-krat