Simon Gagne se je po zlomu prsta na nogi med Flyerse vrnil na četrti tekmi in bil eden najbolj zaslužnih za velik preobrat. Foto: Reuters
Simon Gagne se je po zlomu prsta na nogi med Flyerse vrnil na četrti tekmi in bil eden najbolj zaslužnih za velik preobrat. Foto: Reuters
Tuukka Rask
Razočarani vratar Bostona Tuukka Rask. Foto: Reuters
Philadelphia
Slavje Philadelphie ob četrtem in odločilnem zadetku. Foto: Reuters

Flyersi so šele tretje moštvo v zgodovini in prvo po letu 1975, ki mu je uspelo nadomestiti zaostanek z 0:3 v zmagah. Enak izid so preobrnili tudi na zadnjem srečanju in se na koncu veselili s 4:3. Takšna vrnitev na sedmi tekmi je kot zadnjemu uspela Edmontonu leta 1991.

Van Riemsdyk še pravočasno znižal
Gostiteljem je šlo na začetku vse kot po maslu. V 6. minuti jih je v vodstvo z igralcem več na ledu popeljal Michael Ryder, Milan Lucic pa je nato z dvema goloma (prvega je prav tako dosegel ob "powerplayu") že pred koncem prve tretjine povišal na 3:0.

Trener Philadelphie Peter Laviolette je nemudoma klical "time-out", kar je prebudilo njegove varovance. V 18. minuti je izid znižal James van Riemsdyk. V drugi tretjini sta priključek z Bruinsi ujela Scott Hartnell in Danny Briere, dobrih sedem minut pred koncem tekme pa je za slavje gostov z igralcem več zadel še Simon Gagne. Boston je bil kaznovan zaradi preveč igralcev na ledu.

Dokazali, da so pravi možje
Flyersi so sprožili dva strela več kot gostitelji (27:25), ki so v zadnjih dveh tretjinah le 11-krat ustrelili proti vratom Philadelphie. Morda odločilni trenutek v seriji se je zgodil na tretji tekmi, ko je Boston zaradi poškodbe ostal brez svojega najboljšega igralca Davida Krejčija.

"To je bila tekma, ki je bila namenjena pravim možem. Naši fantje so danes dokazali, da to vsekakor so," je povedal Laviolette. Flyersi se bodo v finalu Vzhoda pomerili z Montrealom. Ekipi sta bili po rednem delu sezone na 7. in 8. mestu konference in ju nihče ni pričakoval niti v 2. krogu.
Vzhodna konferenca, polfinale, sedma tekma:
Boston (6) - PHILADELPHIA (7) 3:4
3:4 (3:1, 0:2, 0:1)
Ryder 6., Lucic 10., 15.; van Riemsdyk 18., Hartnell 23., Briere 29., Gagne 53.

Obrambe: Rask 23; Leighton 22.
V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrali so na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.