Tekma med Olimpijo in Gradcem je bila po drugi tretjini odpovedana zaradi slabega stanja igralne površine. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Tekma med Olimpijo in Gradcem je bila po drugi tretjini odpovedana zaradi slabega stanja igralne površine. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Hokejisti Gradca so povedli s prvim 'power playem' na tekmi, med strelce pa se je vpisal Matthias Iberer. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Michal Fikrt
Michal Fikrt je moral v prvi tretjini dvakrat po plošček v svojo mrežo. Foto: Sandi Fišer

Zmaji so sezono v razširjenem avstrijskem prvenstvu začeli odlično, saj so iz Beljaka z zmago 1:2 odnesli obe točki, tokrat pa jim je pred domačim občinstvom zagodla igralna površina, ki se je na določenih delih dobesedno stopila. Nad Podmežaklo se zgrinjajo temni oblaki. Po porazu v uvodnem krogu proti Sapi iz Fehervarja (2:4) so iz Jesenic obe točki odpeljali še hokejisti KAC-a.

Tekma se bo zagotovo odigrala
Vodstvo lige je že sporočilo, da bo zadnja tretjina odpovedane tekme med Tilio Olimpijo in Gradcem ZAGOTOVO odigrana. Vodstvo se bo sestalo v ponedeljek, ko bo tudi določilo novi termin. Možna sta dva: v torek ali 15. januarja, ko Gradec drugič gostuje v Tivoliju. Trener Olimpije Hannu Järvenpää je ob tem dejal: "V hokeju sem že 35 let, a nisem si mislil, da se lahko dogajajo takšne stvari, kot se dogajajo tu." 6. marca letos bi morala biti v Tivoliju odigrana četrtfinalna tekma med Olimpijo in Salzburgom, a Avstrijci niso pripotovali v Ljubljano.


Olimpija zagodla bivša Jeseničana
Ljubljančani so bili v prvi tretjini veliko boljši nasprotnik, šest minut so igrali z igralcem več, a jim ni uspelo zatresti mreže. Še največja priložnost se je v osmi minuti po podaji Aleša Mušiča ponudila Tomiju Mustonenu, ki pa iz neposredne bližine ploščka ni uspel spraviti za hrbet vratarja Fabiana Weinhandla. V 18. minuti so nato gostje povedli z golom Matthiasa Ibererja. V igri z igralcem več sta jo domačim hokejistom zagodla nekdanja člana Jesenic Brett Lysak in Toni Dahlman, ki sta pred vrati zaposlila Ibererja, ta pa je že po devetih sekundah 'power playa' zadel za 0:1.

V drugi tretjini so bili Ljubljančani v podrejenem položaju, gostje so vseskozi napadali vrata Jeana Philippeja Lamoureuxa, a so se zmaji vendarle ubranili. Po odigrani drugi tretjini je glavni sodnik Thomas Berneker prekinil tekmo zaradi slabega stanja igralne površine, kasneje pa jo je zaradi prevelike količine vode na ledu tudi odpovedal.

Za železarje usodna 'power playa'
Hokejisti Jesenic, ki so v uvodnem krogu izgubili srečanje s Sapo iz Fehervarja, tekme s KAC-em niso začeli dobro. Že v uvodnih minutah so sicer dvakrat igrali z igralcem več, kar niso obrnili sebi v prid, na drugi strani pa so Celovčani izkoristili oba 'power playa' in so po prvi tretjini vodili z 0:2. Potem ko je bil za dve minuti izključen Antti Pusa je z modre črte mrežo Michala Fikrta načel Michael Siklenka. Na 0:2 je dobri dve minuti pred iztekom prve tretjine po podaji Dieterja Kalta povišal Thomas Koch.

Olsson vlil nekaj upanja, a ...
V drugi tretjini se izid ni spremenil, v tretji pa so gostje v 47. minuti povedli že z 0:3. Plošček se je znašel pred domačimi vrati, kjer Markus Pirmann ni imel težkega dela. Slabih deset minut pred koncem je domači poraz ublažil Marcus Olsson, končni izid pa je s strelom v prazno mrežo postavil Koch.

Že v naslednjem krogu bo na sporedu prvi letošnji derbi slovenskih ekip, v dvorano Tivoli bodo v petek prišli Jeseničani.

Liga Ebel, 2. krog

TILIA OLIMPIJA - GRADEC
* 0:1 (0:1, 0:0, -:-)
Iberer 18.
* Tekma je bila prekinjena po drugi tretjini zaradi slabega stanja igralne površine. Kasneje jo je glavni sodnik odpovedal.

ACRONI JESENICE - KAC CELOVEC
1:4 (0:2, 0:0, 1:2)
Olsson 50.; Siklenka 10., Koch 17., 58., Pirmann 46.

DUNAJ - LINZ
5:7 (3:2, 1:3, 1:2)

SAPA FEHERVAR - BELJAK
1:2 (1:0, 0:2, 0:0)

MEDVEŠČAK - ORLI ZNOJMO
*4:3 (1:0, 2:2, 0:1)
* - po kazenskih strelih

SALZBURG je bil prost.

Lestvica:                 *         
KAC CELOVEC          2  2 0 0  +7  4
LINZ                 2  2 0 0  +3  4
TILIA OLIMPIJA       1  1 0 0  +1  2
SAPA FEHERVAR        2  1 0 1  +1  2
DUNAJ                2  1 0 1   0  2
MEDVEŠČAK            2  1 0 1   0  2
VSV BELJAK           2  1 0 1   0  2
ORLI ZNOJMO          1  0 1 0  -1  1
GRADEC               1  0 0 1  -2  0
SALZBURG             1  0 0 1  -4  0
ACRONI JESENICE      2  0 0 2  -5  0
                                    
* - poraz po podaljšku oz. kazenskih
    strelih prinaša eno točko