Don Jackson se je izkazal na klopi Berlina. Foto: EPA
Don Jackson se je izkazal na klopi Berlina. Foto: EPA

56-letni ameriški strateg je zamenjal Pierra Pageja, ki se je preselil v München, kjer želi glavni sponzor salzburške ekipe ustvariti močno ekipo za vrh v nemški ligi DEL. Jackson ima veliko nemških izkušenj, šest let je namreč vodil ekipo Eisbären Berlin in z njo osvojil pet naslovov prvaka.

Jackson je ob predstavitvi v novi vlogi dejal, da Salzburg noče biti le podružnično moštvo Münchna: "Potrebujemo igralce, ki bodo igrali učinkovito in ki bodo rasli z ekipo, potrebujemo tako igralce v vodstveni vlogi kot delavce," je dejal Jackson.

D'Alvise se je pridružil Aquinu v Dornbirnu
Dornbirn, ki se v pretekli sezoni ni uspel prebiti v končnico, je sklenil sodelovanje s Chrisom D'Alvisom. Napadalec je v prejšnji sezoni igral za Telemach Olimpijo. Zmaji bodo tako najbolj verjetno ostali brez vseh tujcev iz lanske sezone, če seveda izvzamemo vratarja Jerryja Kuhna, ki je podaljšal pogodbo. Branilec Andrew Thomas je okrepil Orle iz Znojma, Patrick Coulombe pa je tik pred podpisom pogodbe v Gradcu. Dornbirn je še podaljšal sodelovanje s svojim najboljšim napadalcem Lucianom Aquinom.