Jaromir Jagr je na letošnjem svetovnem prvenstvu pokazal, da lahko še vedno vrhunsko igra na najvišji ravni. Foto: Reuters
Jaromir Jagr je na letošnjem svetovnem prvenstvu pokazal, da lahko še vedno vrhunsko igra na najvišji ravni. Foto: Reuters
Andrej Kosticin in Ilja Brizgalov
V vratih Flyersov bo zdaj stal Rus Ilja Brizgalov. Foto: Reuters

Jagr, ki je v najmočnejši ligi na svetu nazadnje igral v sezoni 2007/08, bo pri Letalcih zaslužil 3,3 milijona dolarjev. Philadelphia je prejšnji teden podpisala še z enim prostim igralcem. Moštvu se je pridružil ruski vratar Ilja Brizgalov, dvakratne zmagovalce Stanleyjevega pokala pa sta zapustila kapetan Mike Richards in Jeff Carter. Jagr se vrača v Pensilvanijo, kjer je preživel najlepša leta, saj je s Pittsburgh Penguinsi dvakrat dvignil Stanleyjev pokal.

V Ligi NHL dosegel že 646 golov
Pingivini so hokejista iz Kladna na naboru Lige NHL izbrali leta 1990 kot petega. Za Penguinse je igral 11 sezon. Preizkusil se je še v Washingtonu pri Capitalsih in v New Yorku pri Rangersih. V NHL-u je odigral 1.273 tekem, dosegel je 646 golov in zbral 1.599 točk.

S Češko tako svetovni kot tudi olimpijski prvak
Jagr je odlično nastopil na letošnjem svetovnem prvenstvu na Slovaškem. Češka je osvojila bronasto odličje, Jagr pa je bil z devetimi točkami med najboljšimi posamezniki turnirja. S Češko je sicer postal svetovni prvak leta 2005 v Avstriji in 2010 v Nemčiji. Blestel je na olimpijskih igrah leta 1998, ko je s Češko osvojil zlato odličje. Z olimpijskih iger v Torinu leta 2006 se je vrnil z bronom.
Sabresi ujeli Leina
Philadelphio zapušča tudi Ville Leino. Finec je kot prosti igralec okrepil Buffalo Sabrese. Lansko sezono je v dresu Flyersov 27-letni napadalec zbral 53 točk. "Zdelo se nam je zelo pomembno, da ne pustimo, da izgubimo tako kakovostnega igralca," je ob podpisu pogodbe z Leinom dejal generalni menedžer Buffala Darcy Regier.
Salo še naprej pri Canucksih
Finalisti Stanleyjevega pokala Vancouver Canucksi so podaljšali pogodbo z branilcem Samijem Salom. Finec je imel letos ogromno težav s poškodbo ahilove tetive in je zato odigral le tretjino tekem v sezoni. Na leto naj bi Salo zaslužil dva milijona dolarjev.
Cole in Budaj okrepila Habse
Napadalec Erik Cole bo v novi sezoni igral za Montreal Canadiense. S Hubsi je ameriški napadalec podpisal štiriletno sodelovanje, ki mu bo prineslo 18 milijonov dolarjev. Lani je igral za Carolino. Na 82 tekmah je zbral 52 točk. S Hurricanesi je postal leta 2006 tudi prvak Lige NHL. Habsi so se okrepili še s slovaškim vratarjem Petrom Budajem, ki je nazadnje igral za Colorado.

Dva nova obraza v Phoenixu
Novega vratarja imajo tudi v Phoenixu. Kojotom se je pridružil prosti igralec Mike Smith. 29-letni Kanadčan je bil lani drugi vratar Tampe. Smith bo v Arizoni zamenjal Brizgalova. Podpisal je za dve leti. Dres Kojotov bo v novi sezoni nosil tudi Raffi Torres. Kanadski napadalec je v pretekli sezoni z Vancouvrom igral v finalu Stanleyjevega pokala. V rednem delu sezone je dosegel 29 točk.