Jeseničani bodo cilje predstavili v kratkem. Foto: www.alesfevzer.com
Jeseničani bodo cilje predstavili v kratkem. Foto: www.alesfevzer.com

To je na klubski spletni strani sporočil predsednik HDD-ja Jesenice Anže Pogačar. Gre za čezmejno mednarodno tekmovanje, v katerem bodo igrali klubi iz Italije, Avstrije in Slovenije.

"Uprava HDD-ja Jesenice je v času od ustanovitve novega mednarodnega tekmovanja usmerila vse sile v zagotovitev zadostnih sredstev za nemoteno delovanje društva, s tem pa tudi nastop ekipe SIJ Acroni Jesenice v konkurenčnem tekmovanju, kot je AHL. Pogajanja s pokrovitelji in poslovnimi partnerji so bila uspešna," je zadovoljen Pogačar.

"V upravi HDD-ja Jesenice smo že naredili nov korak in začeli sestavo trenerskega in igralskega kadra za novo sezono. Igralski kader, strokovni štab in tudi cilji ekipe bodo predstavljeni v kratkem, predvidoma na začetku meseca julija, ko bomo sklicali tiskovno konferenco in želje ter cilje predstavili javnosti," se je Pogačar ozrl še v prihodnost.

Alpska hokejska liga bo tekmovanje začela v sezoni 2016/17 za obdobje najmanj treh let ter bo odprta za vse klube, ki so člani treh ustanoviteljic. Merila za sodelovanje zainteresiranih klubov bo oblikovala vsaka krovna organizacija neodvisno, pri čemer lahko ob izpolnjevanju zahtevanih kriterijev od avstrijske in italijanske krovne organizacije sodeluje največ deset klubov iz vsake zveze, s slovenske strani pa pet klubov.

Vsaka zveza bo prav tako določila število tujcev, ki bodo lahko igrali v omenjenih klubih tekmovanja AHL.