Miha Pesjak je postavil končni izid v Podmežakli. Foto: Drago Cvetanovič
Miha Pesjak je postavil končni izid v Podmežakli. Foto: Drago Cvetanovič

Železarji so konec tedna, ko so dvoboje v INL igrali drugi klubi, nastopili na celinskem pokalu v Miskolcu. Na Madžarskem so bili tretji in se niso uvrstili v nadaljevanje.

Gostje so prek Jureta Sotlarja povedli že v 4. minuti, napadalec igra tudi za Telemach Olimpijo v Ligi Ebel. Izenačil je Miha Brus v 8. minuti ob prednosti igralca več. Le dve minuti zatem so železarji prvič povedli. Po strelu Gašperja Cerkovnika je odbitek v mrežo pospravil Tadej Čimžar. Jeseničani so nato prevzeli pobudo, a obleganje vrat ni prineslo spremembe izida. Gostje so se otresli pritiska in izenačili po četrt ure igre. Tadej Snoj je prestregel podajo domačega branilca Aleša Jekliča, v protinapadu dveh proti enemu podal do Črta Snoja, ki je matiral Pavliča.

Odločilna druga tretjina
Kmalu na začetku druge tretjine je Luka Kraigher presenetil gostujočega vratarja Luko Sotlarja in železarje znova popeljal v vodstvo. To je prvi gol jeseniškega branilca v Ligi INL. Železarji so bili v nadaljevanju tekme boljši nasprotnik. V 27. minuti je Sašo Rajsar lepo prodrl pred vrata gostov, ploščica se je odbila do Marjana Manfrede, ki je povišal na 4:2. V 39. minuti je Gašper Cerkovnik ustrelil proti golu z modre črte, Miha Pesjak je pred vrati spremenil smer ploščka, ki je končala za hrbtom Luke Sotlarja. V zadnji tretjini sta mreži mirovali.

Za najboljšega igralca gostov je bil proglašen branilec Klemen Sodržnik, pri Jesenicah je bil to napadalec Pesjak. Jeseničani ostajajo neporaženi v dvorani Podmežakla.

9. krog:
SIJ ACRONI JESENICE
- PLAYBOY SLAVIJA
5:2 (2:2, 3:0, 0:0)
500; Brus 8., Čimžar 10., Kraigher 23., Manfreda 27., Pesjak 39.; Sotlar 4., Č. Snoj 16.

BREGENZERWALD - ECE CELJE
4:3 (1:2, 0:1, 3:0)
830; Wolf 10., Ban 41., 55., Putnik 54.; Knez 11., Kastelic 11., Hafner 23.

LUSTENAU - KAPFENBERG
6:1 (0:0, 4:1, 2:0)

ZELL AM SEE - KITZBÜHEL
7:4 (0:1, 6:1, 1:2)

FELDKIRCH je bil prost.

Lestvica: Feldkirch in Lustenau 20, Bregenzerwald 18, SIJ Acroni Jesenice 15, Zell am See 10, Celje 9, Kitzbühel po 7, Slavija 6, Kapfenberg 3.