Foto:
Foto:

Vsi smo se zavedali, da je to tekma za biti ali ne biti. Če bi izgubili, bi bilo konec. Trenutek je na zdaj na naši strani.

Na Gorenjskem je znano, da če nam ne gre, tudi dvorana ni polna. Toda zdaj smo dokazali, da se lahko bojujemo za polfinale. V petek pričakujem nabito polno dvorano.

Paul Healey in Jurij Goličič
Paul Healey in Jurij Goličič, prvi in zadnji strelec na nedeljski tekmi v Podmežakli. Foto: Iztok Novak

Izkušeni branilec je bil eden ključni mož v zmagi železarjev nad Linzem, s katero je serija izenačena na 1:1. V jeseniški slačilnici je stanje spet vedro. Zaskrbljenost sta zamenjala optimizem in prepričanje, da je polfinale Lige Ebel in morebiten obračun z Olimpijo spet blizu.

Na dveh tekmah ste pokazali dva različna obraza. Kateri je pravi?
Moram reči, da smo tudi na prvi tekmi igrali dobro. Razlika je bila le ta, da smo tam dobili tri nesrečne gole. S to igro, ki smo jo pokazali na Jesenicah menim, imamo lepe možnosti tudi na tretjem obračunu v Linzu.

Nekateri so vas že odpisali. Kaj se je spremenilo v 48 urah? Je začela delovati znana gorenjska trma?
Ja, lahko bi to rekli. Vsi smo se zavedali, da je to tekma za biti ali ne biti. Če bi izgubili, bi bilo konec. Trenutek je na zdaj na naši strani. Zdaj imamo veliko priložnost, da jim "ukrademo" prednost domačega igrišča.

Karte so spet premešane na novo. Vaša napoved za torkov dvoboj?
Tekma bo težka, brez dvoma. Odločala bosta discipliniranost in trda obramba. Želim si našo zmago. V Podmežakli smo dokazali, da smo velika ekipa.

Na kaj boste morali biti še posebej pozorni?
Predvsem ne smemo delati nepotrebnih prekrškov. Linz je zelo dober v igri z igralcem več. Zaigrati moramo zbrano od prve sekunde naprej, ne pa da zaživimo šele, ko tekmec doseže zadetek.

Ste bili mogoče malce razočarani, ker Podmežakla ni bila nabito polna?
Niti ne. Na Gorenjskem je znano, da če nam ne gre, tudi dvorana ni polna. Toda zdaj smo dokazali, da se lahko borimo za polfinale. V petek pričakujem nabito polno dvorano. Seveda pozivam navijače v čim večjem številu tudi v Linz.

Avstrijci so na koncu zapustili led, ne da bi vam čestitali. Zamere ali kaj drugega?
To je v končnici povsem normalno. Čestita se samo po končani seriji. Nekaterim to ni všeč, ampak to je del tradicije. Posamezna tekma je le tretjina oziroma nekakšen vmesni rezultat.

Kako komentirate vodstvo Olimpije proti Kacu z 2:0?
Olimpija igra zelo dobro, vendar tudi Kac ni v takšni formi, kot jo je kazal zadnja dva meseca. Po mojem bo boj še hud. Igra se na tri zmage in prav vse je še mogoče.

Kakšno je zdravstveno stanje pred tretjo tekmo? Se mogoče malce že pozna utrujenost?
Vsi smo čili in zdravi. Tu so le manjše praske, vendar nič hujšega. O utrujenosti ni govora. Pripravljeni smo na boj in "zapeti kot puške".

R. K.

Vsi smo se zavedali, da je to tekma za biti ali ne biti. Če bi izgubili, bi bilo konec. Trenutek je na zdaj na naši strani.

Na Gorenjskem je znano, da če nam ne gre, tudi dvorana ni polna. Toda zdaj smo dokazali, da se lahko bojujemo za polfinale. V petek pričakujem nabito polno dvorano.