John Scott je v tej sezoni v Ligi NHL igral na 11 tekmah, na katerih je zbral 69 minut igre. Prispeval je eno podajo. Foto: Reuters
John Scott je v tej sezoni v Ligi NHL igral na 11 tekmah, na katerih je zbral 69 minut igre. Prispeval je eno podajo. Foto: Reuters

Za najbolj koristnega igralca so izbrali Johna Scotta, ki trenutno sploh ne igra v Ligi NHL.

Letošnja tekma zvezdnikov v središču country glasbe je minila v novem formatu. Namesto tradicionalne tekme igralcev vzhodne in zahodne konference so priredili turnirski sistem s štirimi moštvi, za vsako ekipo pa so lahko na ledu nastopili le po trije igralci. Iz vsake od štirih divizij je bilo sicer v ekipi po enajst igralcev, tekme pa so bile dolge po 20 minut.

Spremenjen format je vnesel kar nekaj nemira med najboljšimi hokejisti na svetu, marsikateri zvezdnik se je odpovedal koncu tedna v Nashvillu, nekateri od njih so celo javno zaprosili, naj ne glasujejo zanje. V teh okoliščinah so se zmage veselili igralci iz pacifiške skupine, največjo nagrado - milijon ameriških zelencev pa je pobral 33-letni Scott, ki ga je Montreal sredi tega meseca odkupil od Arizone, nato pa ga poslal v svojo tako imenovano razvojno ekipo St. John's IceCaps na Novo Funlandijo.

Scott je je na turnirju dosegel dva zadetka. "Da so me izbrali za MVP-ja, je samo še ena stvar, za katero ne morem verjeti, da se je zgodila. V milijon letih ne bi verjel, da bom zaigral na tekmi All Star, da me bodo navijači tako podpirali in da bom zabil dva gola. Svojih občutkov ne morem opisati z besedami. Neverjetno!" je bil navdušen Scott.