Foto:
Foto:
Jeseničani so letos sestavili sanjsko moštvo. Bodo v Tivoliju potrdili premoč?

Zadnje srečanje obeh protagonistov se je na Jesenicah končalo z zanesljivo zmago železarjev (6:0), ki so se medtem okrepili še s slovenskim reprezentantom Tomažem Razingarjem. Slednji bo v napadu igral skupaj z Marcelom Rodmanom.

Na drugi strani so v zmajevem gnezdu pristali trije NHL-igralci, ki naj bi nadomestili vrzel po odhodu nekaterih igralcev k največjemu tekmecu na Gorenjsko. Novi člani zeleno-belih so tako postali Kanadčani Manny Malhotra, Brian Willsie in Matt Pettinger.

Ljubljančani imajo težave z vratarji, saj je Tomi Saatosari bolan, njegova menjava Andrej Hočevar pa poškodovan. Manjkal bo tudi John Jakopin, ki je na eni izmed zadnjih tekem dobil močan udarec in bo na derbiju počival.

Pred srečanjem je Matjaž Sekelj dejal: "Na Jesenicah je zdaj več kot 70 odstotkov reprezentance, sam včasih kot selektor reprezentance nisem imel takšnega moštva. So favoriti, mi pa smo tudi naredili premik in hočemo to pokazati na ledu. Imamo nekaj težav, nekaj igralcev je poškodovanih. Ne bo pa nobena tragedija, če ne zmagamo."