Anže Kopitar se je s Kingsi prvi uvrstil v končnico Lige NHL, kjer so jih izločili Vancouver Canucksi. Foto: Reuters
Anže Kopitar se je s Kingsi prvi uvrstil v končnico Lige NHL, kjer so jih izločili Vancouver Canucksi. Foto: Reuters
Anže Kopitar
Anže Kopitar je bil nekaj časa celo najboljši strelec Lige NHL. Na koncu je zbral 81 točk (34 golov in 47 podaj). Foto: EPA
Četrta sezona najuspešnejša za Kopitarja

"V sezono sem šel zelo samozavestno. Tudi mene je malo presenetilo, kakšen začetek je bil. Nisem pričakoval, da bom novembra najboljši strelec lige. Ne vem, ali so to pričakovali v klubu. A najpomembneje je, da smo kot ekipa zelo dobro štartali. Tri leta prej naši začetki v sezono niso bili najboljši. Vedno smo se lovili, pa nam ni uspelo. Občutki zadnje sezone so bili zelo dobri. Zdaj pridejo še večji izzivi," je uvodoma dejal popularni "Kopi", ki je bil z 81 točkami najboljši strelec Kraljev iz Los Angelesa.

V končnici so mu šle kar kocine pokonci
Dejal je, da je treba izpostaviti predvsem napredek ekipe. Kingsi so prvič po prihodu Kopitarja zaigrali v končnici, kjer je bil že v prvem krogu premočen Vancouver. "Moram priznati, da so mi šle kar kocine pokonci. Ko pa se je tekma začela, na to pozabiš in je spet samo tekma. Trema in nervoza sta hitro odšli, ne le jaz, vsi smo lahko sproščeno igrali," je prvo srečanje v končnici opisal Hrušičan.
"Jaz sem se v končnici zelo zabaval. Veliko je pripomoglo tudi to, da smo začeli v Kanadi, v Vancouvru. Tam je hokej številka 1, kot vsi vemo. Vzdušje je bilo neverjetno. Vse mesto je bilo v pričakovanju vsake tekme, vsake minute na ledu. Ko si enkrat tam, si želiš to ponoviti in iti še dlje, kot smo šli. Vsi smo se imeli zelo dobro, ta čas je bil prekratek. A smo si rekli, da je to vredno ponoviti, da je vredno 'borbati' celo sezono, da igraš hokej v maju," je še dodal.

Posebna čast je igrati za svojo državo
Po zares uspešni sezoni - nekaj časa je bil celo na vrhu liste strelcev najmočnejše hokejske lige, dosegel pa je svoj prvi hat trick med elito - se je dotaknil tudi reprezentance. "Za reprezentanco zmeraj zelo rad nastopam. Če se vse izide s časom in če so stvari urejene, kot morajo biti, ni nobene ovire, da ne bi šel in igral za reprezentanco. Zelo rad pridem nazaj in igram s fanti, s katerimi smo enkrat že igrali v skupini A in se enkrat vrnili. Posebna čast je, če lahko igraš za svojo državo. Mislim, da bom še kdaj oblekel dres Slovenije," je dejal in pohvalil rise, ki se jim je znova uspelo prebiti v elitno skupino.
Za konec je še izrazil željo, da bi enkrat rad zaigral na olimpijskih igrah. Letošnje je, ker se Sloveniji ni uspelo uvrstiti na največji športni dogodek, moral spremljati prek televizijskega sprejemnika.

Četrta sezona najuspešnejša za Kopitarja