Vratar Dwayne Roloson in Brett Clark, ki je poskrbel za potezo tekme. Foto: Reuters
Vratar Dwayne Roloson in Brett Clark, ki je poskrbel za potezo tekme. Foto: Reuters
Nathan Horton, Dominic Moore
Petelinjenje Nathana Hortona in Dominica Morra. Foto: Reuters

V razmaku 85 sekund so si že v prvi tretjini gostje priigrali tri zadetke naskoka. Na začetku 12. minute je bil pred vrati najiznajdljivejši Sean Bergenheim. Vsega 19 sekund pozneje je po samostojni akciji in slalomu med branilci Bostona z 'backhand' udarcem zadel Brett Clark. Za tem si je za vrati veliko napako privoščil Tomaš Kaberle, ki je prepustil plošček Teddyju Purcellu, ki je povišal na 3:0. Prek Tylerja Seguina so Kosmatinci še v prvi tretjini znižali zaostanek.
Bergeron in Gagne potrdila zmago
V zadnji tretjini je prednost gostov z izjemnim strelom z modre črte z igralcem več povišal Marc-Andre Bergeron. Dve minuti in pol pred koncem je Simon Gagne zadel prazno mrežo, končni izid srečanja pa je postavil Johnny Boychuk.
"Po devetih dneh premora si ne bi mogli želeti boljšega rezultata. Želeli smo odigrati svojo igro in to nam je uspelo," je dejal napadalec Tampe Martin St. Louis. "Težko se je pobrati po takem zaostanku. Po drugem sem mislil, da bomo strnili vrste in tudi zmagali, a tretji gol je bil zares presenečenje," je razočaran povedal vratar Bostona Tim Thomas, ki je v končnici sicer v odlični formi. V prvem krogu končnice so Bruinsi izgubili uvodni tekmi pred domačimi gledalci z največjim rivalom Montrealom, a so na koncu serijo dobili po sedmih obračunih.
Naslednja tekma bo v torek prav tako v Bostonu, nato se serija seli na Florido. Finale zahodne konference med Vancouvrom in San Josejem se bo začel v nedeljo.

Liga NHL - končnica, vzhod, konferenčni finale:
BOSTON (3) - TAMPA BAY (5) - 0:1
2:5 (1:3, 0:0, 1:2)
Seguin 16., Boychuk 59.; Bergenheim 12., Clark 12., Purcell 13., Bergeron 54., Gagne 58.
Obrambe: Thomas 29; Roloson 31.

Zahod, nedelja:
VANCOUVER (1) - SAN JOSE (2) - 0:0

V odebeljenem tisku je izid v zmagah; igrajo na 4 zmage po sistemu 2-2-1-1-1.