Aleksander Ovečkin je na peti tekmi osmešil tri hokejiste New Yorka, tokrat pa je zadel po strelu Potija. Foto: Reuters
Aleksander Ovečkin je na peti tekmi osmešil tri hokejiste New Yorka, tokrat pa je zadel po strelu Potija. Foto: Reuters
Henrik Lundqvist
Henrik Lundqvist se ne more pohvaliti z dobrimi predstavami. Po prvih štirih tekmah, ko je bil njegov učinek obranjenih strelov več kot 90-odstoten, je na zadnji tekmi iz 20 strelov prejel 5 zadetkov, od zadnjih 34 pa kar devet. Foto: Reuters
Ray Whitney
Ray Whitney je načel mrežo New Jerseyja, ki je proti Carolini padel s 4:0. Foto: EPA

Po osmih minutah igre je gol dosegel Milan Jurcina, a je slavje gostov že minuto pozneje prekinil Scott Gomez s svojim drugim zadetkom v seriji. Sledilo je obdobje Washingtona, ki je po zaslugi odličnega Toma Potija prišel do vodstva s 5:1. Na 2:1 je zvišal Mike Green, ki je bil po igri z igralcem več uspešen z desne strani, po protinapadu in lepi akciji treh hokejistov pa je nekaj več kot tri minute pozneje zadel prav Poti.

Nov lep zadetek Ovečkina
Za 4:1 je gol dosegel Viktor Kozlov, ki je izkoristil podaji Potija in Sergeja Fedorova, znova pa se je v 37. minuti izkazal Aleksander Ovečkin. Tokrat se je ob igralcu več na ledu dobro znašel pred golom in plošček po strelu Potija z modre črte preusmeril v mrežo Henrika Lundqvista, ki je padel v slabo formo. Od zadnjih 34 strelov je prejel 9 zadetkov, še drugič zapored pa ni dočakal konca tekme. "Človek začne razmišljati, kaj se bo zgodilo v torek. Edina stvar, ki jo lahko naredim, je, da dobro treniram in se uspešno pripravim," je dejal švedski vratar.

Staal in Ward za sedmo tekmo
Dva gola Erica Staala in 28 obranjenih strelov Cama Warda je bilo potrebnih, da so tudi Hurricanesi izsilili sedmo tekmo proti New Jerseyju (4:0). Ward je vpisal prvi shutout v končnici po finalu leta 2006 oziroma tretji v njegovi karieri, medtem ko je Staal šele drugič v bojih na izpadanje dosegel več kot en zadetek.

Končnica, 1. krog:

VZHOD

CAROLINA (6) - NEW JERSEY (3) 3:3
4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Whitney 11., Staal 25., 28., Jokinen 41.
Obrambe: Ward 28; Brodeur 37.

NY RANGERS (7) - WASHINGTON (2) 3:3
3:5 (1:3, 0:2, 2:0)
Gomez 9., Callahan 45., Staal 60.; Jurcina 8., Green 14., Poti 18., Kozlov 30., Ovečkin 37.
Obrambe: Valiquette 2, Lundqvist 20;
Varlamov 32.

A. B.