Robert Kristan je v tej sezoni odlično branil za Moro, a se je na Švedskem počutil osamljenega. Foto: EPA
Robert Kristan je v tej sezoni odlično branil za Moro, a se je na Švedskem počutil osamljenega. Foto: EPA
Todd Elik in Frank Banham
Po Eliku in Mitchellu se v Švico seli tudi Frank Banham. Foto: MMC RTV SLO

Kot je sporočilo vodstvo Jesenic, je Kristan, ki je po vrnitvi s Švedske navezal stik z matičnim klubom, postavil previsoke finančne zahteve, ki jih klub kljub drugačni želji ne more sprejeti, zato pogodbe z njim ne bodo podpisali. Kristan pred zadnjima dvema koloma Lige Ebel in končnico razširjenega avstrijskega prvenstva ne bo okrepil železarjev, ki so trenutno na šestem mestu.

"Pogovori o tem, da bi se Robert Kristan vrnil v matični klub, so se začeli že v začetku letošnjega leta, z njim sem bil v nenehnem stiku, a pravih zaključkov nisva mogla doseči. Ker v HK Acroni Jesenice nismo vedeli, kako je s transfer karto, je upravni odbor Kristanovemu agentu postavil rok, do katerega mora dati ponudbo in pogoje. Ta rok se je iztekel v sredo, a vseeno smo še malo počakali, saj vsi vemo, kako kvaliteten vratar je Robert Kristan, v četrtek pa nam je na uho prišla informacija, da ni nikakršnega odziva s Švedske. Kristanov agent se je oglasil šele v petek, predstavil ekstremno visoke pogoje, ki so bili nesprejemljivi, danes pa je ponudbo precej spustil, a je bila cena še vedno previsoka, zato takšna odločitev kluba," je celo zgodbo pojasnil športni direktor HK Acroni Jesenice Matjaž Mahkovec.

Alternativa: Kanadčan z nekaj NHL-izkušnjami
Vodstvo se je hitro odzvalo na neuspešna pogajanja s Kristanom in poiskalo novega vratarja, ki bo nadomestil poškodovanega Gabra Glaviča. Na Jesenice prihaja 29-letni Kanadčan Matthew Yeats, ki je v letošnji sezoni branil v danski prvi ligi za moštvo Herlev Hornets. V Ligi NHL je zbral 5 nastopov za moštvo Washington Capitals.

V Tivoli se vrača Goličič
Napadalec hokejistov Tilie Olimpije Frank Banham bo do konca sezone igral pri švicarskem prvoligašu ECH Bielu v ligi NLA, v katero sta odšla tudi Todd Elik in Kevin Mitchell. Vratar Markus Korhonen se vrača seli v finski Ilves, kjer je začel svojo kariero, njegov rojak Pasi Petriläinen pa odhaja na Švedsko v Allsvenskan ligaša Björklöven. Zanesljivo bosta v Ljubljani ostala Greg Kuznik in poškodovani Brendan Yarema, verjetno tudi Ralph Intranuovo.

V ekipo Olimpije se iz Nottinghama vrača Jurij Goličič, zmaje pa bo okrepil še Eric Pance, ki prihaja iz Malmöja. Miha Štebih bo okrepil Stavbar Maribor.

T. V.