Beljak je na štirih tekmah proti Olimpiji dosegel 21 golov. Foto: www.alesfevzer.com
Beljak je na štirih tekmah proti Olimpiji dosegel 21 golov. Foto: www.alesfevzer.com

Olimpija je po 23 minutah zaostajala z 0:3, a je ob koncu druge tretjine ujela priključek, ko je na 2:3 znižal Gregor Koblar. Na začetku zadnje tretjine je ob silovitem pritisku Slovencev gol visel v zraku, toda napaka Koblarja pred svojim golom je Beljačanom v 46. minuti omogočila gol, ki je gostiteljem spodrezal krila. Zmago je v 56. minuti potrdil Rick Schofield. Razmerje v strelih na gol je bilo 33:20 v korist Olimpije.

Krastenbergs blestel ob odsotnosti Collinsa in Hughesa
Blestel je Latvijec Renars Krastenbergs, ki je prispeval dva gola in dve podaji. Za igralca tekme je bil izbran vratar Alexander Schmidt, ki je zbral 31 obramb. Gostje so bili zelo oslabljeni. Chris Collins je doživel epileptični napad ob trčenju v ogradu na drugi tekmi. Nekdanji zmaj John Hughes ni bil v kadru, saj se je zelo slabo počutil, tik pred odhodom avtobus v Ljubljano je tudi bruhal.

Trener Mitja Šivic se je odločil, da bo prvič v tej četrtfinalni seriji v vratih Paavo Hölsä. Finec ni imel svojega večera. pri tretjem zadetku je naredil veliko napako.

Kosmachuk zadel ob prednosti igralca več
Ljubljančani so spodbudno začeli tekmo in bili na uvodu nevarnejši tekmec. Nik Simšič je v peti minuti zamudil priložnost, ko je bil pred njim le še vratar Alexander Schmidt. Avstrijci so povedli v 8. minuti. Izključen je bil Anže Ropret zaradi spotikanja, Beljak pa je izkoristil številčno premoč že po 15 sekundah. Vratarja Hölsäja je s strelom od daleč ukanil Kanadčan Scott Kosmachuk.

Vodstvo gostov je v 17. minuti povišal Krastenbergs, ko je po dolgi podaji Sebastiana Zaunerja izpadla celotna Olimpijina obramba. 23-letni Latvijec se je sam znašel pred vrati in rutinirano zadel za 2:0. Razmerje v strelih – 13:10.

Robar in Koblar vlila upanje
Hladna prha za domače navijače je sledila na začetku druge tretjine. Po levi strani je prodiral Felix Maxa in sprožil proti vratom, plošček pa je Holsi ušel v mrežo. Le 57 sekund pozneje so se prvič veselili domači. Lepo podajo Blaža Tomaževiča je v zadetek spremenil Mitja Robar, ki je dosegel prvi gol v končnici. Igra Olimpije je po golu zaživela, dodatno spodbudo so s tribun dali navijači in nagrada je prišla v 38. minuti. Za priključek je po podaji Jake Sodje zadel Gregor Koblar. Razmerje v drugem delu – 9:7.

Olimpija napadala, Beljak pa dvakrat zadel
Olimpija je na začetku zadnje tretjine silovito pritisnila. Vrstile so se priložnosti pred vrati Schmidta, a plošček ni hotel v mrežo. Ob najhujšem pritisku zmajev je pred svojim golom zdrsnilo Koblarju, ki je podaril plošček Beljačanom. Kosmachuk ga je podal do Krastenbergsa, ki mu ni bilo težko še drugič premagati Hölsäja. Energija je zatem Olimpiji padla. Zmago je ob koncu potrdil Rick Schofield. Beljak je imel v zadnji tretjini tri strele in dosegel je dva gola.

Salzburg je izločil Orle iz Znojma s 4:0 v zmagah, Fehervar je "pometel" s Pustertalom. V petek bosta imela zaključni plošček Beljak in Dunaj, ki vodi proti KAC-u s 3:1 v zmagah.

SŽ Olimpija sprožila veliko več strelov, a še tretjič izgubila

Četrtfinale, četrte tekme:
SŽ OLIMPIJA - BELJAK (1:3)
2:5 (0:2, 2:1, 0:2)
2.815; Robar 24., Koblar 38.; Kosmachuk 9., Krastenbergs 17., 46., Maxa 23., Schofield 56.

Orli Znojmo - SALZBURG (0:4)
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Pustertal - FEHERVAR (0:4)
4:5 (3:0, 0:4, 1:1)

KAC CELOVEC - DUNAJ (1:3)
2:3 (2:2, 0:0, 0:1)

V oklepaju je stanje v zmagah. Igrajo na štiri zmage. Pete tekme bodo v petek.