Hokejisti Olimpije so skupne priprave na ledu začeli zelo dobre volje. Foto: HK Olimpija/Domen Jančič
Hokejisti Olimpije so skupne priprave na ledu začeli zelo dobre volje. Foto: HK Olimpija/Domen Jančič

Novi strateški partner pri zmajih Alexandre Lefebvre bo obiskal prvo tekmo rednega dela Lige IceHL proti Beljaku 20. septembra v Tivoliju. Vodstvo kluba napoveduje pravi šov na Celovški 25, od posebne predstavitve igralcev do navijaških izdelkov.

Cilj je neposredna uvrstitev v končnico, kar pomeni, da bodo morali Ljubljančani po 52. krogu rednega dela končati med elitno šesterico. Konkurenca v Ligi IceHL je izjemna, proračuni tekmecev so še vedno precej višji in naloga ne bo lahka.

Sorodna novica Novi strateški partner Lefebvre napovedal naskok Olimpije na naslov v štirih letih

KAC že prihodnji petek prihaja v Tivoli
Prvi pripravljalni tekmi bodo zmaji odigrali Tivoliju. Prihodnji petek, 16. avgusta, v Ljubljano prihaja KAC iz Celovca, ki je v pretekli sezoni izgubil sedmo finalno tekmo proti Salzburgu. Že naslednji dan se bodo Ljubljančani srečali z madžarsko ekipo Gyergyoi. Zadnja domača pripravljalna tekma bo en teden pred začetkom sezone, 13. septembra proti Asiagu.

V gosteh bodo zmaji igrali tri pripravljalne tekme, 30. avgusta z Gradcem, ter 6. in 7. septembra z Augsburgom in Landshutom na turnirju v Meranu.

Andrej Tavželj bo bogate izkušnje unovčil na položaju pomočnika glavnega trenerja. Foto: HK Olimpija/Domen Jančič
Andrej Tavželj bo bogate izkušnje unovčil na položaju pomočnika glavnega trenerja. Foto: HK Olimpija/Domen Jančič

Karhula: Pritisk se je povečal, saj je ekipa močnejša
"Lepo, da smo začeli delo na ledu. Lanska sezona je bila prekratka, saj se nismo prebili v končnico. Imeli smo dolgo poletje. Imamo kombinacijo novih tujcev in hokejistov, ki so že lani igrali za nas," je v uvodu povedal trener Antti Karhula, ki od januarja 2023 vodi zeleno-bele.

Finski strateg se zaveda, da bodo pričakovanja v novi sezoni veliko višja. V preteklih letih se je ves čas govorilo o desetem mestu, ki še vodi v kvalifikacije za končnico. V novi sezoni je jasen cilj šesto mesto.

"Zelo sem zadovoljen s sestavo ekipo. Z direktorjem Ulčarjem sva ure in ure klicala po Evropi in zbirala informacije o številnih igralcih. Kader je širši kot lani. Na papirju je vse odlično, odločalo pa se bo na ledu. Vsi se zavedamo, da se je pritisk povečal, saj je ekipa močnejša. Lani smo zelo dobro odigrali drugi del sezone, a ni se nam uspelo uvrstiti v končnico," je razlagal Karhula, ki je užival v zmernih temperaturah v domovini. V Ljubljani je zanj trenutno prevroče.

"Ta teden bomo trenirali od ponedeljka do petka. Zaradi olimpijskih kvalifikacij nam bo manjkalo pol ekipe, zato moramo dobro izkoristiti čas, saj bodo številni igralci manjkali dva tedna. Želel bi si več skupnih treningov na ledu, a to smo vedeli že nekaj časa. Preveč treningov nikoli ni dobro, vsi si želijo predvsem igrati tekme. Žal je odpadel pripravljalni turnir na Bledu," je še dodal Finec.

Direktor Anže Ulčar in trener Antti Karhula sta poleti opravila številne telefonske pogovore s tujimi hokejisti. Foto: HK Olimpija/Domen Jančič
Direktor Anže Ulčar in trener Antti Karhula sta poleti opravila številne telefonske pogovore s tujimi hokejisti. Foto: HK Olimpija/Domen Jančič

Atwal lani s Pustertalom izločil Olimpijo
Kanadčan Arvin Atwal je lani s Pustertalom izločil Olimpijo v kvalifikacijah za končnico. Volkovi iz Brunica so odločilno tretjo tekmo dobili po hudem boju v 75. minuti.

"Lani sem odigral prvo sezono v Ligi IceHL. Zelo sem užival in želel sem ostati v tej ligi. V Ljubljano sem pripotoval v nedeljo in nisem si še ogledal mesta," je poudaril 28-letni Kanadčan.

"Lani sem igral s Pustertalom v kvalifikacijah za končnico proti Olimpijo. Odigrali smo tri tekme in šele v podaljšku tretje tekme nam je uspelo premagati Olimpijo. V Brunicu smo imeli ogromno tujcev, ekipa je bila zelo stara. V Ljubljani je vse drugače. Veliko se stavi na domače moči, ekipa je mlada. Veliko se je spremenilo s prihodom novega vlagatelja, ki ima nove ideje. Lani je Olimpija slabo začela sezono in težko je nato ujeti mesto med šesterico. V kvalifikacijah za končnico je odločal en zadetek v podaljšku," je razmišljal Atwal.

Žiga Pavlin je poleti veliko časa preživel z družino. V preteklih sezonah je bilo veliko v tujini. Foto: HK Olimpija/Domen Jančič
Žiga Pavlin je poleti veliko časa preživel z družino. V preteklih sezonah je bilo veliko v tujini. Foto: HK Olimpija/Domen Jančič

Pavlin: Vse je nastavljeno v pravo smer
Tudi v novi sezoni bo kapetan Žiga Pavlin. Aprila je dopolnil 39 let, a še vedno ima velik motiv. Lani je dokazal, da lahko igra na tako visoki ravni. Njegova vloga v garderobi je bila ključna.

"Želimo narediti korak naprej. Vsi smo pripravljeni na trdo delo že poleti. Treba je trpeti poleti, ne smemo iskati bližnjic, saj je vse pozna skozi dolgo sezono. Upam, da bomo nagradili igro z lanske sezone. Imamo veliko mladih igralcev, tujci so novi, jih pa poznam, saj smo skupaj igrali. Najlepše je, da imamo veliko slovenskih reprezentantov v ekipi. Upam, da bodo navijači prepoznali, da imamo Slovenci ključno vlogo v ekipi," je razmišljal dolgoletni slovenski reprezentant, ki se je lani po dolgih letih v tujini vrnil v Ljubljano.

Najbolj je zadovoljen, da se je Olimpija dvignila na vseh ravneh. "Celotno kariero sem čakal, da se zgodi premik v pravo smer v klubskem hokeju. Vse je nastavljeno v pravo smer. Že pred dolgimi leti bi moral biti klub na višji ravni. Ljubljana si zasluži kakovosten klub v Ligi IceHL," je bil zgovoren Pavlin, ki ima veliko prijateljev tudi v drugih športih. Veliko športnih spektaklov si je ogledal prek televizijskega zaslona. Zdaj bo udoben naslonjač zamenjal za trdo delo na ledu.

Blaž Gregorc je aprila igral v finalu Lige DEL z Bremerhavnom. Zelo dobro pozna tudi tekmece v Ligi IceHL, saj je že igral za KAC, Linz in Gradec. Foto: HK Olimpija/Domen Jančič
Blaž Gregorc je aprila igral v finalu Lige DEL z Bremerhavnom. Zelo dobro pozna tudi tekmece v Ligi IceHL, saj je že igral za KAC, Linz in Gradec. Foto: HK Olimpija/Domen Jančič

Gregorc: Imamo najboljši tretji in četrti napad v celotni ligi
Blaž Gregorc se je po 17 letih v tujini vrnil v domovini. "Končno sem prišel domov. Imamo hčerko in zdaj bo vse lažje, saj tudi živim blizu Tivolija. Ni se bilo težko odločiti za prihod k Olimpiji, saj se je tu začela pisati dobra zgodba z novim vlagateljem. Tujci so zelo dobri, sestavila se je močna ekipa. Lahko bi igral še kakšno sezono v tujini za boljšo pogodbo, a vse druge stvari so doma precej boljše. Želimo se prebiti med najboljšo šesterico. Imamo najboljši tretji in četrti napad v celotni ligi," je pojasnil 34-letni branilec.

Tomaževič: Navijačem želimo že na prvi tekmi pripraviti nekaj posebnega
Blaž Tomaževič je za Olimpijo igral že v sezoni 2021/22. Dokazal se je z odličnimi predstavami in se dogovoril za prestop v Beljak, kjer je igral dve sezoni.

Testiranja so potekala v košarkarski dvorani Tivoli. Foto: HK Olimpija/Domen Jančič
Testiranja so potekala v košarkarski dvorani Tivoli. Foto: HK Olimpija/Domen Jančič

"Vesel sem, da sem znova v Ljubljani. Lažje je igrati v domačem okolju. Hitro sem se odločil za Olimpijo, ko sem slišal, da je vstopil nov vlagatelj in bo klub na višji ravni. Imamo odličnega vratarja, ogrodje je slovensko, imamo pa tudi prave okrepitve iz tujine," je poudaril 26-letni napadalec.

"Igral sem v Beljaku, kjer polovico ekipe sestavljajo tujci. Prvo tekmo bomo odigrali prav proti Beljaku. Upam, da bomo zmagali. Ključen je začetek sezone, Olimpija je lani slabo začela in letos bo treba vse narediti za začetne zmage v rednem delu. V moji prvi sezoni v Ljubljani smo nekaj časa celo vodili na lestvici, zbrali smo veliko točk in se neposredno uvrstili v končnico. Navijačem želimo že na prvi tekmi pripraviti nekaj posebnega," je dodal Tomaževič.


Olimpija Ljubljana v sezoni 2024/25:

Vratarji: Lukaš Horak, Luka Kolin, Lan Kavčič.

Branilci: Arvin Atwal, Blaž Gregorc, Jan Ćosić, Wyatt Ege, Aljoša Crnović, Bine Mašič, Žiga Pavlin, Tian Hebar, Rožle Bohinc.

Napadalci: Alexandre Lavoie, Blaž Tomaževič, Robert Sabolič, Marcel Mahkovec, Kale Kerbashian, Rok Kapel, Žiga Mehle, Maris Bičevskis, Nik Simšič, Žiga Pance, Miha Beričič, Jaka Sodja, Miha Zajc, Luka Vodlan, Lovro Kumanović.

Glavni trener: Antti Karhula

Pomočnik trenerja: Andrej Tavželj

Trener vratarjev: Miro Seppänen

Direktor: Anže Ulčar