Aleksandar Magovac je v 59. minuti dosegel odločilni zadetek v prazno mrežo za vodstvo s 4:2. Pred 14 dnevi je Olimpija v Znojmu izgubila po podaljšku s 3:4. Foto: www.alesfevzer.com
Aleksandar Magovac je v 59. minuti dosegel odločilni zadetek v prazno mrežo za vodstvo s 4:2. Pred 14 dnevi je Olimpija v Znojmu izgubila po podaljšku s 3:4. Foto: www.alesfevzer.com

Pred desetimi dnevi je bila Olimpija na poti do treh točk v Nevoga Areni, a je izgubila po 50 sekundah podaljška. Trener Mitja Šivic ni bil najbolj zadovoljen, saj njegovi varovanci niso dobili dovolj počitka, kar 13 jih je igralo na reprezentančnem turnirju na Jesenicah, kjer so risi izgubili vse tri tekme.

Na zadnji tekmi proti Fehervarju je odlični branilec Joona Erving trčil z glavo v ogrado, a jo je zelo dobro odnesel. Zlomljen ima prst na roki. Poleg Finca sta poškodovana tudi Miha Zajc in Tine Klofutar, kmalu pa naj bi se vrnil Anže Ropret, ki je zadnjič igral na četrti tekmi finala državnega prvenstva na začetku maja.

Mark Čepon je v 44. minuti znižal na 2:1 z močnim diagonalnim strelom z leve strani. Foto: www.alesfevzer.com
Mark Čepon je v 44. minuti znižal na 2:1 z močnim diagonalnim strelom z leve strani. Foto: www.alesfevzer.com

Orli po 40 minutah vodili z 2:0
Domače je prvič vodil novi trener, izkušeni Kanadčan Glen Hanlon. V vratih je bil pri gostih Paavo Hölsä. V uvodni tretjini so bili malenkost boljši Ljubljančani, a so priložnosti Sebastiena Picheja, Marka Čepona in Jake Sodje ostale neizkoriščene.

Druga tretjina je pripadla Čehom. Uvodni zadetek je v 24. minuti dosegel Vojtech Nemec, drugega pa tri minute zatem Ryan Culkin z natančnim strelom z modre črte z leve strani. Najlepšo priložnost za Olimpijo je imel Žiga Pance, toda njegova podaja pred vrata za Luko Kalana je bila za las nenatančna.

Zmaji leteli po ledu v zadnjih 20 minutah
Sledila je izjemno razburljiva in za zeleno-bele učinkovita zadnja tretjina. Vratarja Pavla Kantorja je v 44. minuti prvi premagal Mark Čepon, nato pa sta v 49. minuti v razmiku 34 sekund za vodstvo s 3:2 plošček v mrežo spravila Blaž Tomaževič (izza vrat mu je podal Pance) in Kalan.

Gostitelji so v končnici močno pritisnili, še posebej, ko so imeli v 57. minuti na ledu igralca več. A kljub nevarnemu poskusu, ko so gostujoči branilci s telesi preprečili izenačenje, zadetka ni bilo. Že več kot minuto in pol pred koncem je Hanlon potegnil vratarja Kantorja na klop, tveganje pa se ni obrestovalo, saj je Aleksandar Magovac prek celotnega igrišča zadel prazno mrežo.

Vseeno pa razburjenj še ni bilo konec. Čehi so namreč ob "power playu" hitro znižali na 3:4 in ohranili nekaj upanja, a je nato sekundo pred koncem Guillaume Leclerc potrdil uspeh Olimpije in tako po dveh tekmah brez zmage znova zagotovil Ljubljančanom poln izkupiček.

64-letni Greg Hanlon je v Ligi NHL igral za Vancouver, St. Louis, New York Rangerse in Detroit. Bil je tudi trener Washingtona med letoma 2005 in 2008, v zadnjem desetletju pa je bil večinoma v Evropi. Na svetovnih prvenstvih je vodil Belorusijo, Švico in Slovaško.
64-letni Greg Hanlon je v Ligi NHL igral za Vancouver, St. Louis, New York Rangerse in Detroit. Bil je tudi trener Washingtona med letoma 2005 in 2008, v zadnjem desetletju pa je bil večinoma v Evropi. Na svetovnih prvenstvih je vodil Belorusijo, Švico in Slovaško.

Šivic: Imeli smo fantastično zadnjo tretjino
"Po prvi tretjini smo v garderobo prišli zadovoljni, igrali smo dobro. V drugi tretjini smo bili počasni povsod, v napadu, obrambi, v dvobojih. S to kvaliteto, ki jo imajo, so nas v drugi tretjini res nadigrali. V drugem odmoru smo prišli v garderobo in smo stvari obrnili na pozitiven način. Res sem verjel, da lahko stvari obrnemo, če smo imeli eno tretjino dobro, drugo pa malo zaspali. Fantje so verjeli do konca, da lahko stvari obrnemo, kar se je potem tudi izkazalo,” je bil zadovoljen Šivic.

Imeli smo fantastično zadnjo tretjino, še posebej glede tega, da smo izkoristili priložnosti. Znojmo je, kar sem videl v ligi, res dobra ekipa, še posebej kar se tiče drsanja in spretnosti. Zelo smo zadovoljni, saj smo dosegli veliko zmago. Če v nekaj verjameš, je vse mogoče. Gremo naprej," je še dodal.

V petek zvečer v Tivoli prihaja Salzburg
Naslednja tekma Olimpijo čaka v petek, ko bo doma gostila Salzburg. Rdeči biki so na prvi letošnji tekmi v Tivoliju izgubili, edini zadetek je dosegel Koblar.

Bratislava uradno izstopila iz lige
Vodstvo lige je sporočilo, da klub Bratislava Capitals izstopa iz tekmovanja zaradi niza nesrečnih dogodkov, ki so ga prizadeli v zadnjem času. Na lestvici bodo zdaj upoštevali odstotek osvojenih točk na odigranih tekmah. To pomeni, da tekem slovaške ekipe ne bodo izbrisali, moštva pa odslej ne bo več na lestvici.

Vzrok za izstop kluba je smrt 24-letnega hokejista Borisa Sadeckega. Ta je na začetku novembra umrl v bolnišnici, kamor so ga nekaj dni prej prepeljali, ko je na tekmi med Bratislavo in Dornbirnom doživel srčni zastoj. Le dva dni pozneje je vse pretresla še novica o smrti 36-letnega direktorja kluba Dušana Paška. Ta je po poročanju slovaških medijev naredil samomor, ker se je čutil odgovornega za smrt igralca, saj naj bi vedel za njegove zdravstvene težave.

SŽ Olimpija v tej sezoni ni odigrala nobene tekme z Bratislavo, prvo, ki je bila predvidena dva dni po smrti Sadeckega, so odpovedali.

18. krog:

ORLI ZNOJMO – SŽ OLIMPIJA
3:5 (0:0, 2:0, 1:5)
2238; Nemec 24., Culkin 27., Ahl 60.; M. Čepon 44., Tomaževič 49., Kalan 49., Magovac 59., Leclerc 60.

FEHERVAR – LINZ
2:3 (0:1, 2:0, 0:2)

PUSTERTAL – GRADEC
3:2 (0:0, 2:2, 1:0)


Lestvica

                              * x     
SŽ OLIMPIJA             17 12 0 3 2 39
FEHERVAR                18 10 2 1 5 35
SALZBURG                19  6 6 2 5 32
INNSBRUCK               18  8 4 0 6 32
BOLZANO                 17  8 2 1 6 29
DUNAJ                   17  7 3 1 6 28
--------------------------------------
BELJAK                  17  6 2 3 6 25
KAC CELOVEC             17  5 3 4 5 25
ORLI ZNOJMO             17  7 1 0 9 23
GRADEC                  18  5 1 3 9 20
--------------------------------------
DORNBIRN                16  4 2 3 7 19
LINZ                    18  3 2 5 8 18
PUSTERTAL               17  3 1 4 9 15
* - zmaga po podaljšku/kazen. strelih 
x - poraz po podaljšku/kazen. strelih