David Thomson je pripeljal vrhunski hokej nazaj v Winnipeg. Foto: EPA
David Thomson je pripeljal vrhunski hokej nazaj v Winnipeg. Foto: EPA

Atlanto Trasherse sta za 170 milijonov dolarjev kupili korporaciji True North Sports, ki ga vodita Mark Chipman in milijarder David Thomson, ter Entertainment. Thomson je medijski mogotec, lastnik novinarske agencije Thomson Reutersa in najbogatejši Kanadčan, medtem ko Chipman trguje z avtomobili ter nepremičninami v provinci Manitoba, katere prestolnica je Winnipeg.

Winnipeg s skorajda novo dvorano
Winnipeg Jetsi so se Ligi NHL pridružili leta 1979 in v njej igrali do 1996, ko so se morali zaradi finančnih težav, povezanih z zastarelo in premajhno dvorano, naraščajočih plač in šibkega kanadskega dolarja preseliti v Phoenix, kjer ekipa nastopa pod imenom Phoenix Coyotes. Zdaj je položaj nekoliko drugačen. V veljavi je omejitev plač (t. i. salary cap), Liga NHL ima donosen dogovor o televizijskih pravicah, mesto ima sedem let staro dvorano s 15.000 sedeži (MTS Centre), poleg tega pa je kanadski dolar močnejši kot ameriški.

Evforija v kanadski preriji
Vrnitev Lige NHL je v prerijskem mestu v osrednji Kanadi, ki ima okoli 650.000 prebivalcev, povzročilo veliko evforijo. Selitev mora formalno odobriti še svet guvernerjev Lige NHL, kar naj bi se zgodilo 21. junija. Nov klub še nima imena. Atlanta Trashersi so imeli od leta 2005 kar 130 milijonov dolarjev izgube.