Johnny Gaudreau je bil vodja na ledu in slačilnici ter iskra napadov Calgaryja in zadnja leta Columbusa, viden pečat pa je pustil v reprezentanci ZDA. Foto: AP
Johnny Gaudreau je bil vodja na ledu in slačilnici ter iskra napadov Calgaryja in zadnja leta Columbusa, viden pečat pa je pustil v reprezentanci ZDA. Foto: AP

Johnny Gaudreau je veljal za enega najboljših ameriških hokejskih napadalcev in redni član reprezentance ZDA. Uveljavil se je v dresu Calgaryja, kjer je zaradi atraktivnega sloga igre in pogostih mojstrskih golov upravičil vzdevek Johnny Hockey.

Izjemen strelec s povprečjem točke na tekmo

Leta 2022 je kot prosti igralec podpisal za Columbus, katerega nosilec je postal. V 10-letni karieri v Ligi NHL je na 763 tekmah rednega dela zbral kar 743 točk, pri čemer je zabil 243 golov in prispeval natanko 500 podaj.

Umrla na kolesu, dan pred sestrino poroko

Skupaj z bratom Matthewem se je mudil v domačem okrožju Salem v zvezni državi New Jersey, saj bi se v petek morala poročiti njuna sestra. Hokejska brata sta se v četrtek odpravila na kolesarjenje po domači okolici, pri čemer ju je do smrti zbil pijani voznik terenskega vozila Jeep Grand Cherokee, ki je ob prehitevanju spregledal kolesarja ob robu cestišča.

Lokalna policija je objavila podrobnosti nesreče in ime 43-letnega osumljenca, ki je v priporu in ga čaka obtožba za dvakratni umor z avtomobilom.

Svet NHL-a zavit v črnino

Novica je pretresla hokejski svet v Severni Ameriki. Columbus Blue Jackets so objavili zapis, s katerim so se posvetili njihovemu vodji napada, katerega življenje se je tragično končalo zaradi voznika pod vplivom alkohola.

"Iskreno sožalje družini in prijateljem Johnnyja in Matthewa Gaudreauja, katerih življenje se je prezgodaj končalo. Besede ne morejo ustrezno izraziti žalosti, ki jo danes čuti hokejska skupnost," so zapisali pri ameriški hokejski zvezi, katere pomembni člen je bil Johnny Gaudreau. Leta 2013 je bil kot prvi strelec mladinski svetovni prvak z Američani, na SP-ju 2018 pa prispeval viden delež k bronastemu odličju ZDA.