Joel Kiviranta je na odločilni tekmi polfinalne serije s Coloradom dosegel hat-trick, s katerim je Dallas popeljal v finale Zahoda. Foto: Reuters
Joel Kiviranta je na odločilni tekmi polfinalne serije s Coloradom dosegel hat-trick, s katerim je Dallas popeljal v finale Zahoda. Foto: Reuters

Ekipa iz Teksasa je vodila le dobro minuto v uvodni tretjini, ko je v polno zadel Aleksander Radulov, nato pa je ves čas lovila zaostanek. Ko je Vladislav Namestnikov v 57. minuti Colorado s strelom iz bližine znova povedel v vodstvo, je zadišalo po zmagi varovancev Jareda Bednarja, a je Dallas že deset sekund pozneje izid še četrtič na obračunu izenačil.

Kiviranta, ki se je med strelce vpisal že v drugi tretjini, je odbiti plošček iz mrtvega kota spravil pod prečko nemočnega vratarja Michaela Hutchinsona. 24-letni finski napadalec še ni rekel zadnje besede, v podaljšku je dosegel hat-trick in svoje moštvo popeljal v veliki finale.

Andrej Sekera je v osmi minuti podaljška podal izza gola in našel Kiviranto, ki je plošček zabil v mrežo za zmago s 5:4. "Podaja izza gola je bila natančna. Morda je nasprotnik za trenutek pozabil name, ne vem. Vsekakor je bil to nepozaben trenutek," je po tekmi dejal Kiviranta. Dodal je: "To je bila prva sedma tekma v seriji v moji karieri. Zame ni bila čisto nič drugačna. Bilo je zelo zabavno."

Dallas se bo za veliki finale Stanleyjevega pokala v finalu Zahoda pomeril z Vegasom, ki je prav tako dobil odločilno sedmo tekmo. Hokejisti iz Nevade so s 3:0 premagali Vancouver. Trenutek odločitve se je zgodil šele v 54. minuti, ko je prvi gol na tekmi v igri z igralcem več zadel Shea Theodore. Vancouver se je v želji po izenačenju osredotočil na napad, kar je Vegas izkoristil in na drugem koncu leda zadel še dvakrat (Alex Tuch in Paul Stastny).

Liga NHL, končnica

Vzhodna konferenca, polfinale

Sedma tekma, sobota:
PHILADELPHIA (1) - NY ISLANDERS (6) 3:3

TAMPA BAY (2) - Boston (4) 4:1


Zahodna konferenca, polfinale

Sedma tekma:
Colorado (2) - DALLAS (3) 3:4
* 4:5 (2:1, 1:1, 1:2)
Namestnikov 4., 57., Burakovsy 6., Kadri 26.; Radulov 3., 52., Kiviranta 24., 57., 68.
Obrambe: Hunchinson 30; Hudobin 40.

VEGAS (1) - Vancouver (5) 4:3
3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
Theodore 54., Tuch 58., Stastny 60.
Obrambe: Lehner 14; Demko 33.

V krepkem tisku so izidi v zmagah, igrajo na štiri zmage.