Kapetan Philipp Lukas je bil postavil končni izid pete tekme. Foto: Iztok Novak
Kapetan Philipp Lukas je bil postavil končni izid pete tekme. Foto: Iztok Novak
Pogovor s Phillippom Lukasom za MMC

28-letni napadalec drugega napada je dve minuti in pol pred koncem pete tekme v Ledeni dvorani v Linzu zapečatil usodo zmajev (4:2). Na klopi za kaznovane je sedel Brian Felsner, Lukas pa je za hrbet Alexa Westlunda preusmeril plošček po strelu Viktorsa Ignatjevsa. V letošnji sezoni je na 56 tekmah dosegel 15 zadetkov in prispeval 24 podaj.

Na peti tekmi ste si zares želeli zmagati. Tekma je bila za vas pomembnejša kot za Ljubljančane. Nikakor si niste želili predčasno oditi na počitnice.
Prekmalu je še za počitnice. To je bila za nas tekma vseh tekem, šli smo na vse ali nič. Bili smo zelo motivirani, saj še nismo želeli končati sezone. Na srečo nam je uspelo.

Kaj je odločilo peto tekmo? Zelo pomemben je bil zadetek za 3:2.
To je bil vsekakor zelo pomemben gol. Tokrat smo vedno povedli, ne tako kot na prejšnjih srečanjih. Popolnoma drugače je treba igrati, če zaostajaš, zato je bilo pomembno, da smo vodili z 1:0, 2:1 in 3:2. Tudi igra z igralcem več nam je stekla, več smo pritiskali proti golu.

Vaša ekipa je statistično na drugem mestu ob igri z igralcem manj (v 84,62-odstotka primerov niso prejeli gola). Povsem drugače je v polfinalni seriji. Olimpija je kar osem izmed 12 zadetkov dosegla ob "power playu".
Treba je priznati, da Olimpija odlično igra z igralcem več. Imajo precej izjemnih posameznikov. Njihovi hokejisti so izkušeni in v odločilnih trenutkih ostanejo mirni. Mi moramo biti bolj disciplinirani, ne smemo jim dopustiti preveč prednosti igralca več.

Med 30. novembrom in 7. decembrom lani ste edinkrat v sezoni izgubili trikrat zapored. Sledila je serija šestih zmag. Proti Olimpiji ste prav tako klonili trikrat zapored. Po zmagi na peti tekmi vas čaka pekel Tivolija v nedeljo. To bo verjetno ključna tekma, v Sloveniji še niste slavili v končnici.
Mislim, da to nima veliko skupnega z gledalci. Mi moramo nadaljevati tako igro, kot smo jo prikazali tokrat. Znova nas čaka finalna tekma v nedeljo. Sploh nam ni treba misliti na gledalce.

Aleš Golob

Pogovor s Phillippom Lukasom za MMC