Heikki Mälkiä je odlično opravil svoje delo na Jesenicah, lani je osvojil naslov državnih prvakov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Heikki Mälkiä je odlično opravil svoje delo na Jesenicah, lani je osvojil naslov državnih prvakov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Magazin dežurni gasilec v Podmežakli

Zapisali so, da je pogodbo odpovedal kar Mälkiä sam zaradi neizvajanja treningov. Podobno kot pred dnevi, ko so na klubski spletni strani objavili sklep upravnega odbora o prekinitvi pogodb dotakratnima pomočnikoma Dejanu Varlu in Klemnu Mohoriču, je tudi današnji zapis redkobeseden.
Upravni odbor je sporočil le, da je 20. februarja sprejel sklep, da "je glavni trener Heikki Mälkiä dal odpoved pogodbe klubu HK Acroni Jesenice. Upravni odbor HK Acroni Jesenice smatra, da je dal odpoved z neizvajanjem treningov od 15. februarja do 20. februarja v času priprav kluba na državno prvenstvo," piše v tem sklepu.

Odpuščeni trenerji krivi za odhod Sanda
Upravni odbor kluba je še sklenil, da bo do konca državnega prvenstva moštvo vodil Magazin. Obenem so sporočili še, da v upravnem odboru ugotavljajo, da so odpuščeni trenerji v času svojega dela nekorektno ravnali z nekaterimi igralci kluba, med drugimi tudi z rezervnim vratarjem Justinom Sandom, zaradi česar je ta zapustil klub.
"Treba je bilo spodbuditi te fante in nekaj narediti za mesto Jesenice. Živim in delam za Jesenice kot nekdanji igralec. Treba je popraviti vtis kluba, ki ni najboljši," je v pogovoru za Televizijo Slovenija dejal Magazin.

Igralci trenirajo po načrtu in se pripravljajo na začetek državnega prvenstva. "Vodstvo se je tako odločilo. Mi smo tu, da treniramo in igramo. Pripravili se bomo po najboljših močeh za državno prvenstvo, kjer bomo skušali zmagati," je povedal Tomi Hafner.

Magazin dežurni gasilec v Podmežakli