Alex Galchenyuk je takole dosegel prvi gol v letošnji končnici. Foto: Reuters
Alex Galchenyuk je takole dosegel prvi gol v letošnji končnici. Foto: Reuters

Po dveh tretjinah je bilo 1:1, nato so sledili trije nenavadni goli. V 57. minuti je Daniel Briere zgrešil vrata, plošček se je odbil pred vrata, z drsalko pa ga je v mrežo preusmeril Ryan McDonagh. Podobno je bilo samo 29 sekund pred koncem, ko je plošček v svojo mrežo potisnil Aleksej Emelin.

Na drugi tekmi med Chicagom in Los Angelesom (2:6) je prišlo do precejšnje zmede pri tretjem golu Kraljev. Jasno je bilo, da je Anže Kopitar drugi podajalec, o čemer smo tudi poročali, a so mu že pripisano podajo Američani izbrisali. Zjutraj so mu jo spet dodali. Slovenski as ima tako uradno že 20 točk v letošnji končnici, s čimer je izenačil rekord iz sezone 2012, ko so bili Kralji prvaki.


Galchenyuk zadel s pomočjo sreče

Že v drugi minuti podaljška je tekmo odločil Alex Galchenyuk, ki je z nekaj centrimetrov zadel prazna vrata. Pri tem je imel ogromno sreče, kar je priznal tudi po tekmi: "Če povem po pravici, sploh ne vem, kaj se je zgodilo. Šel sem proti vratom in čakal na morebiten odbitek. Niti ne vem, ali se je plošček odbil od mojega telesa ali od palice. Pomembno je bilo, da smo slavili."

Lundqvist: Pripraviti se na naslednjo tekmo
S tem se je končala serija petih zaporednih zmag New Yorka v končnici ter šesta zaporedna nad Canadiensi. "Igrali smo res dobro, ampak zdaj moramo hitro pozabiti na vse in se pripraviti na naslednjo tekmo," je bil kratek vratar Rangersov Henrik Lundqvist.

Liga NHL, konferenčni finale, vzhod:
NY RANGERS - MONTREAL - 2:1
2:3 (1:0, 0:1, 1:1) - podaljšek
Hagelin 16., Kreider 60.; Markov 24., Briere 57., Galchenyuk 62.
Obrambe: Lundqvist 22; Tokarski 35.
Zahod, nedelja ob 2.00:
LOS ANGELES - CHICAGO - 1:1
V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.