Francois Fortier je zadel ob prednosti igralca več. Foto: MMC RTV SLO
Francois Fortier je zadel ob prednosti igralca več. Foto: MMC RTV SLO
Tom Pokel
Trener Bolzana Tom Pokel je bil zadovoljen po visoki zmagi v Innsburcku. Foto: MMC RTV SLO


Celovčani, ki so finale lanske sezone dobili kar s 4:0 v zmagah, so bili zelo oslabljeni. Manjkali so Thomas Koch, Mike Siklenka in Jamie Lundmark.
Dunajčani so povedli v 17. minuti, ko je Adrian Veideman z desne strai poslal plošček pred vrata, vratar Rene Swette ga je želel ujeti, a se mu je izmuznil v mrežo. Vratar KAC-a, ki je lani v finalu blestel, je bil tokrat v zelo slabi formi. V 22. minuti je Patrick Peter skoraj s polovice igrišča sprožil, plošček se je odbil pred Swettejem in zletel pod prečko. V 37. minuti je ob številčni premoči ostrostrelec Francois Fortier z bližine povišal na 3:0.
KAC je znižal v 50. minuti, ko je "power play" unovčil Tyler Spurgeon. Končni izid pred 5.750 gledalci je postavil Jonathan Ferland, ki je zadel prazno mrežo v zadnji minuti.
Linz do zmage v zadnji tretjini
V Linzu sta se pomerili dve ekipi, ki na pripravljalnih tekmah nista doživeli poraza. Črna krila so bila boljša od Gradca z 2:0. Matthias Iberer je bil natačen v 42. minuti, Pat Leahy pa je zadel prazno mrežo pol minute pred koncem. Izkazal se je vratar Linza Lorenz Hirn s 33 obrambami.
Udaren začetek Bolzana
Novi član Lige Ebel Bolzano je visoko zmagal v Innsbrucku (1:6). Italijani so dokazali, da imajo močno ekipo, ki ne bo obsojena na zadnje mesto.
V soboto je Dormbirn doma izgubil proti Beljaku s 3:6. Izbranci Hannuja Järvenpääja so povedli že v 7. sekundi! Po sodniškem metu na sredini igrišča je do ploščka pripel Benjamin Petrik, ki je sprožil z modre črte in zatresel mrežo. Tri zadetke za Beljak je dosegel Curtis Fraser.

Tekma 7. septembra:
DORNBIRN - BELJAK
3:6 (0:4, 1:0, 2:2)

Tekme 8. septembra:
INNSBRUCK - BOLZANO
1:6 (0:1, 1:1, 0:4)

DUNAJ
- KAC CELOVEC
4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

LINZ
- GRADEC
2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

ORLI ZNOJMO - SAPA FEHERVAR
2:4 (0:1, 2:1, 0:2)

Petek, 13. septembra, ob 19.15:
INNSBRUCK - TELEMACH OLIMPIJA
BELJAK - LINZ
GRADEC - KAC CELOVEC
DUNAJ - BOLZANO
SALZBURG - ORLI ZNOJMO