Jan Muršak je v Ligi NHL dosegel po dva gola in zbral dve podaji. Foto: Reuters
Jan Muršak je v Ligi NHL dosegel po dva gola in zbral dve podaji. Foto: Reuters

Vodstvo edinega slovenskega predstavnika v razširjenem avstrijskem prvenstvu ureja še zadnje podrobnosti z Muršakom in njegovim agentom. V ponedeljek naj bi odlični krilni napadalec prišel v Ljubljano, v torek pa bo najverjetneje sklicana novinarska konferenca. Olimpija je ob "lock-outu" v sezoni 2004/05 že pripeljala igralce iz NHL-a. Tedaj so zeleno-beli dres oblekli Manny Malhotra, Brian Willsie in Matt Pettinger.

Kopitar na Švedsko, Muršak v Ljubljano
V Ligi NHL se vodstvo tekmovanja in sindikat igralcev nista dogovorila glede nove kolektivne pogodbe in tako je sledil že četrti "lock-out" v 20 letih. Številni hokejisti so si v obdobju prekinitve že našli nove klube. Večina jih odhaja v domovino in tako je tudi drugi Slovenec, ki je zaigral v NHL-u, prišel domov. Medtem se je prvi Slovenec s Stanleyjevim pokalom Anže Kopitar pridružil švedskemu drugoligašu Mori.

24-letni Muršak je bil na naboru izbran leta 2006. Večino časa je v zadnjih sezonah preživel v Ligi AHL pri podružničnem moštvu Detroita Grand Rapids Griffins. 28. decembra leta 2010 je prvič stopil na led v najmočnejši hokejski ligi. Prvi zadetek je dosegel približno dva tedna pozneje, ko so se Red Wingsi pomerili s Coloradom. Pred lansko sezono se je poškodoval in tako izgubil tri mesece. Sicer je dres 11-kratnih zmagovalcev Stanleyjevega pokala oblekel 44-krat, dosegel pa je po dva gola in zbral dve podaji. Za slovensko reprezentanco je igral na svetovnem prvenstvu divizije I v Ljubljani leta 2010.