Jana Muršaka so letos vsi pričakovali v prvem moštvu Detroita. Foto: Reuters
Jana Muršaka so letos vsi pričakovali v prvem moštvu Detroita. Foto: Reuters

Muršak se je poškodoval v drugi tretjini. Najprej ga je s palico v levi gleženj udaril Dan Carcillo, v nadaljevanju napada, ko se je čakalo na kazen za napadalca Chicaga, pa ga je za golom s hrbta na ograjo nasadil branilec Blackhwaksov Dylan Olson. 23-letni Pesničan je pri padcu nerodno stopil in prišlo je do najhujšega. Z ledu sta mu pomagala soigralec Henrik Zetterberg in eden izmed trenerjev Piet Van Zant.

Obračun med Detroitom in Chicagom so po izvajanju kazenskih strelov s 4:3 dobila Rdeča krila.
"To je zanj hud udarec. Letos je imel zares lepo priložnost, da postane stalni član prve ekipe, zdaj pa je pred njim novo dokazovanje," je poškodbo 23-letnega Pesničana obžaloval glavni trener Mike Babcock in dodal: "Težko je, če gre za mladega igralca. Pri veteranih je drugače. Če te ni na začetku, je potem težko nadomestiti stvari."

Muršaku se je v novi sezoni obetala uvrstitev v ekipo Detroita že od začetka sezone. V zadnjih treh sezonah je igral v nižji severnoameriški Ligi AHL za klub Grand Rapids Griffins, podružnično ekipo Detroit Red Wingsov. V prejšnji sezoni je bil za kratek čas na 19 tekmah kot zamenjava vpoklican v prvo ekipo. V Ligi NHL je debitiral 28. decembra in kot drugi slovenski hokejist po Anžetu Kopitarju zaigral v najmočnejši ligi na svetu. Svoj prvi gol v Ligi NHL je dosegel 10. januarja na gostovanju pri Colorado Avalanche. Februarja je z Detroitom podpisal dveletno pogodbo.