Nail Jakupov po mnenju strokovnjakov močno spominja na rusko legendo Pavela Bureja. Bo tudi on tako močno zaznamoval ligo NHL? Foto: Reuters
Nail Jakupov po mnenju strokovnjakov močno spominja na rusko legendo Pavela Bureja. Bo tudi on tako močno zaznamoval ligo NHL? Foto: Reuters

Jakupov, menda najboljši napadalni izbor na naboru, je v pretekli sezoni v ligi OHL za Sarnio na 42 tekmah dosegel kar 69 točk, od tega 31 golov. Oilersi bodo imeli tako dinamičen in mlad napad, ki ga bosta ob Jakupovu sestavljala še Taylor Hall in Ryan Nugent-Hopkins iz preteklih izborov.

"Njegove zmožnosti so naravnost fantastične. Je nevaren, lačen golov. Mislim, da se bo odlično ujel z igralci, ki jih že imamo," je razmišljal menedžer Oilersov Steve Tambellini. Drugi je izbiral Columbus in se odločil za kanadskega branilca Ryana Murrayja. Med prvimi desetimi izbranci je bilo kar osem branilcev, edini preostali napadalec je bil kot tretji izbran še en Rus - Alex Galčenjuk (Montreal).

Pittsburgh je poslal centra Jordana Staala h Carolini za Brandona Sutterja, Briana Dumoulina in osmi izbor, ki so ga porabili za Derricka Pouliota. Staal, ki je pred dnevi zavrnil 10-letno podaljšanje pogodbe za 60 milijonov dolarjev, se je bratu Ericu v Carolini pridružil na svoj poročni dan.

NHL-prvaki, LA Kingsi Anžeta Kopitarja, so podaljšali pogodbi s centroma tretjega in četrtega napada - Jarretom Stollom in Colinom Fraserjem.