Foto:
Foto:

Dve tekmi sta zmagovalca odločili šele v podaljšku. S 3:2 je Tampa doma premagala New Jersey, Carolina pa je z istim izidom zmagala v Atlanti.

PHILADELPHIA - OTTAWA 5:3
Sodniki v prvi tretjini niso imeli dela in so dosodili le 2 kazenski minuti. V drugih 20 minutah so se ogreli in zapiskali še osem kazenskih minut. V 16 minutah nadaljevanja je sledilo še osem minut. Dve minuti pred koncem tekme pa je izbruhnil vsesplošni pretep, v katerem sta bila udeležena tudi oba vratarja. Pretep, v katerem so najbolj uživali gledalci, je ob koncu tekme terjal 419 minut kazni, kar je nov rekord lige. Prejšnji rekord sega v leto 1981, ko je bilo na tekmi med Minnesoto (Nort Stars) in Bostonom dosojeno 406 kazenskih minut. Domači so bili malenkost bolj grobi in z 213 minutami postavili še rekord med klubi. Tekmo je končalo le sedem domačih in šest gostujočih igralcev. Sodniki so zapisnik končali šele 90 minut po koncu tekme. Markov je dosegel 10.000 gol v zgodovini Philadelphie.

TAMPA BAY - NEW JERSEY 3:2 (v podaljšku)
Domači so si podaljšek izborili 10 sekund pred koncem zadnje tretjine, ko je zadel Lecavalier. V dodatku petih minut je s 15. golom v sezoni odločil Dave Andreychuk in svoji ekipi priboril sedmo zaporedno zmago.

NY RANGERS - WASHINGTON 3:2
Odločil je Holik, ki je zadel sredi zadnje tretjine z igralcem več.

ATLANTA - CAROLINA 2:3 (v podaljšku)
V drugi tretjini so gostje zadeli oba gola v rednem delu, v zadnji tretjini pa so dvakrat zadeli domači. Le sekudno pred koncem podaljška je zadel Adams celo z igralcem manj.

DETROIT - VANCOUVER 3:1
Lidström gol in dve podaji.

CHICAGO - ANAHEIM 2:5
Rocchin dva gola in podaja.

DALLAS - CALGARY 5:1
Modano gol in podaja za Zvezde.

PHOENIX - MONTREAL 3:4
Zadnji je zadel Zednik v prvi minuti zadnje tretjine.

COLORADO - SAN JOSE 5:1
Sakic gol in dve podaji za Plaz, ki je slavil v domačči dvorani prvič v devetih tekmah.

Tekme 6. marca:
BOSTON - ATLANTA
TORONTO - BUFFALO
OTTAWA - NASHVILLE
NY ISLANDERS - ST. LOUIS
CAROLINA - NEW JERSEY
COLUMBUS - VANCOUVER
PITTSBURGH - ANAHEIM
FLORIDA - TAMPA BAY
WASHINGTON - PHILADELPHIA
LOS ANGELES - MONTREAL