Aleksandar Magovac je dosegel drugi zadetek v Alpski ligi v tej sezoni. Foto: EPA
Aleksandar Magovac je dosegel drugi zadetek v Alpski ligi v tej sezoni. Foto: EPA

Olimpija bi morala med obema tekmama z Asiagom igrati še s Fasso, a so ta obračun zaradi slabih vremenskih razmer v Italiji preložili.

Tudi danes je bila tekma trda in ostra, v vratih je bil znova Paavo Hölsä, ki je v zadnji tretjini z odličnim posredovanjem tudi preprečil izenačenje. Razmerje v strelih na vrata je bilo 40:17.

Trener Gregor Polončič ima največ težav na branilskih položajih. Poškodoval se je še Miha Logar, Mark Čepon pa mora na operacijo kolena in v tej sezoni ne bo več igral. Športni direktor Jože Kovač je po tekmi povedal, da bo kmalu v Tivoli pripeljal novega branilca.

McParland odlično zaključil protinapad
Gostje so stavili na protinapade in čakali na napake Ljubljančanov. Asiago je povedel v 17. minuti, ko je Stefano Marchetti na modri črti sijajno zaposlil Stevna McParlanda, ki je šolsko zaključil protinapad in zatresel mrežo.

Koren in Magovac zrežirala preobrat
Zmaji so pritisnili na začetku druge tretjine, ko je ob prednosti igralca več izenačil Gal Koren. Po pol ure igre je Anže Ropret moral kar za štiri minute na kazensko klop zaradi nepravilnega naleta, a so Italijani naredili napako in Marchetti je bil izključen za dve minuti. Izid se ni spremenil vse do 40. minute, ko je z natančnim strelom od daleč Aleksandar Magovac poskrbel za prvo vodstvo Olimpije. David Planko ga je zaposlil z leve strani.

Pance in Mušič odločila tekmo
Ljubljančani so nadzorovali tekmo v zadnji tretjini, Asiago pa je prežal na protinapade in imel tudi priložnosti za izenačenje po protinapadu, a se je izkazal Hölsä. Dve minuti pred koncem je trener Petri Mättilä vzel pol minute odmora. Vrata je zapustil Gianluca Vallini. Žiga Pance je minuto in pol pred koncem zatresel prazno mrežo za 3:1. Takoj ko se je vrnil, pa je nato veteran Aleš Mušič z izjemno samostojno akcijo preigral Vallinija in z bekhendom postavil končni izid.

V soboto derbi v Podmežakli
Ljubljančani imajo zelo pester spored. V soboto zvečer jih čaka derbi rednega dela državnega prvenstva na Jesenicah. Zmaji so si že zagotovili prvo mesto. V nedeljo v Tivoli prihaja neugodni Lustenau.

Polončič: Asiago je po kakovosti takoj za nami
"Znova smo zaspali v prvi tretjini, to je bila naša najslabša tretjina. Asiago je zelo dober tekmec. Po kakovosti je takoj za nami, taka je moja ocena. Igrali smo tudi proti Pustertalu in proti Jesenicam, a Asiago je res močna ekipa. Vesel sem, da nam je uspel preobrat. Potrebovali smo to zmago po porazu v Asiagu. V soboto nismo imeli sreče. V soboto se je njim vse odbilo, tokrat pa ne. Zadovoljen sem z igro v drugi in tretji tretjini," je povedal Polončič.

Derbi ne bo odločal, a pristop bo pravi
"Na Poletni ligi smo izgubili z Jesenicami in to je bil grenek poraz, čeprav tekma ni odločala o ničemer. Vsekakor bomo imeli pravi pristop na derbiju. To je vedno posebna tekma. Izgovorov ni, ritem bo naporen. Že 1. januarja ob 10.30 bo trening. Fantje so profesionalci in prepričan sem, da bodo zbrani na treningu. Novoletnih zabav ne bo, vsi bomo silvestrovo preživeli v krogu družine," je dodal strateg zmajev.

Mättilä: V Tivoliju moraš igrati popolno, če hočeš odnesti vse tri točke
"Olimpija je najboljša ekipa v Alpski ligi in to je bil velik izziv za nas. Obe tekmi smo odigrali na visoki ravni. To je bilo naše prvo gostovanje zunaj Italije v tej sezoni. Olimpija je bila boljša ekipa in zasluženo je zmagala. V Tivoliju moraš igrati popolno, če hočeš odnesti vse tri točke. Nam je uspela le prva tretjina. Na začetku sezone smo imeli številne okužbe v ekipi, dolgo smo bili v karanteni. Po slabem startu smo ujeli ritem in zdaj smo na mestih, ki si jih želimo," je dodal trener Asiaga Mättilä, ki je aprila 2019 vodil Pustertal v finalu Alpske lige proti Olimpiji.

Železarji imajo decembra precej dolg tekmovalni premor, saj bodo naslednjič v Alpski ligi igrali šele 6. januarja v Asiagu. Seveda bodo imeli nato zelo zgoščen urnik.


17. krog:
SŽ OLIMPIJA
- ASIAGO
4:1 (0:1, 2:0, 2:0)
Koren 22., Magovac 40., Pance 59., Mušič 59.; McParland 17.

FASSA - CORTINA * 6:5
* - po podaljšku

LUSTENAU - BREGENZERWALD 5:1

FELDKIRCH - KITZBÜHEL 2:1

RITTEN - GARDENA 4:1

PUSTERTAL - VIPITENO 4:1

Lestvica:                    * x      
SŽ OLIMPIJA            14 11 0 0  3 33
PUSTERTAL              15  9 2 2  2 33
SALZBURG MLADI         14  9 0 2  3 29
FELDKIRCH              13  8 1 0  4 26
ASIAGO                 14  7 2 0  5 25
BREGENZERWALD          13  8 0 1  4 25
LUSTENAU               15  7 1 0  7 23
SIJ ACRONI JESENICE     9  6 1 0  2 20
RITTEN                 15  5 1 2  7 19
CORTINA                14  4 2 3  5 19
FASSA                  12  5 1 1  5 18
GARDENA                15  4 2 1  8 17
KITZBÜHEL              14  4 1 1  7 15
VIPITENO               15  4 0 1 10 13
KAC II                 10  2 1 0  7  7
STEEL WINGS LINZ       14  0 1 0 13  2
* - zmaga po podaljšku/kazen. strelih 
x - poraz po podaljšku/kazen. strelih