Gaber Glavič je v igro vstopil v 59. minuti srečanja in do konca ubranil prav vse poskuse gostov v podaljšku ter pri kazenskih strelih. Foto: Iztok Novak
Gaber Glavič je v igro vstopil v 59. minuti srečanja in do konca ubranil prav vse poskuse gostov v podaljšku ter pri kazenskih strelih. Foto: Iztok Novak
Daniel Gauthier
Daniel Gauthier je bil strelec prvega zadetka na Jesenicah. Foto: Iztok Novak
Brendan Yarema
Yarema je s projektilom dosegel enega lepših zadetkov letos. Foto: Iztok Novak
V Podmežakli posijalo sonce
Petarda v mreži Albe

V 6. minuti se je Mitja Robar zaradi spotikanja znašel na klopi za kaznovane, kar so gostje z druge strani karavanškega tunela znali kaznovati. Dany Bousqeut je lepo zaposlil Daniela Gauthierja, ki je ukanil Andreja Hočevarja. Prvi jeseniški vratar Robert Kristan je moral zaradi poškodbe zapestja izpustiti tekmo.

Terlikarjev drugi zadetek sezone za 1:1
Drugo tretjino je zaznamoval grob prekršek Jaroslava Nedveda, ki si je zato prislužil 5+20 minutno kazen. Olajšanje v železarskih vrstah je prineslo izenačenje v 46. minuti, ko je Gert Prohaska najprej ubranil strel Andreja Hebarja, medtem ko je bil pri poskusu Anžeta Terlikarja nemočen. Do konca in v podaljšku ni prišlo do spremembe izida, zato pa je po poškodbi Hočevarja v 59. minuti prvič letos v vrata stopil Gaber Glavič.

Goličič zadel na loteriji, "Glava" zaklenil vrata
Pri loteriji so bili prvi strelci nenatančni, kot drugi za Jesenice je streljal Jurij Goličič, ki je s strelom iz zapestja zadel za 2:1. Na drugi strani je skušal izenačiti Roland Kaspitz, najboljši strelec Beljaka, a se je Glavič raztegnil čez celotni gol in zagotovil železarjem pomemben par točk. Acroni Jesenice čaka še pet krogov do končnice, v kateri želijo štartati s prednostjo domačega ledu, za kar pa morajo osvojiti vsaj četrto mesto.

Granata Yareme za udobno vodstvo
Zmaji so s kombinatorno igro onemogočili gostujoče poskuse. Že v 5. minuti so gostitelji v igri 5:4 oblegali madžarska vrata, veteran Todd Elik pa je z močnim strelom premagal Krisztiana Budaia. Piko na i dobrim prvim 20 minutam domačih je postavil Brendan Yarema s čudovitim zadetkom z modre črte, ko je zadel sam zgornji levi kot Budaia.

Boksarski vložek za dodatek
V nadaljevanju je Egon Murič sredi srečanja iznajdljivo dosegel zadetek ob igralcu manj, ravno v obdobju, ko so varovanci Teda Satorja pokazali nekaj več želje v napadu. Zadnjo tretjino je zaznamoval pretep Yareme in Fodorja, ki sta si izmenjala nekaj krepkih udarcev. Kapetan ZM Olimpije Tomaž Vnuk je malo prej zaokrožil novo lepo akcijo zelenih in poskrbel za navdušenje v skoraj polni dvorani Tivoli (vstop na zahodno tribuno je bil prost), za odlično oceno večera pa je poskrbel Ralph Intranuovo, ki ga je samega pred golom našel 41-letni Elik.

Olimpija si je z novo zmago že skoraj zagotovila nastop v končnici. Če Gradec v torek izgubi v Innsbrucku, so zmaji tudi teoretično uvrščeni v sklepne boje.

ZGORNJI DEL LESTVICE
6. krog:
ACRONI JESENICE - BELJAK
2:1 (0:1, 0:0, 1:0) - po kazenskih strelih
Terlikar 46.; Gauthier 7.
Kazenski strel: Goličič

DUNAJ - LINZ
3:2 (1:1, 0:0, 2:1)

SALZBURG - KAC
2:3 (0:0, 1:1, 1:1) - v podaljšku

SPODNJI DEL LESTVICE
4. krog:
ZM OLIMPIJA - ALBA
5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
Elik 5., Yarema 19., Murič 32., Vnuk 45., Intranuovo 54.

Četrtek ob 19.15:
INNSBRUCK - GRADEC

Lestvica 1-6:       *            * 
DUNAJ            6   5 0  1 +12  13 (3)
LINZ 6 4 0 2 +8 12 (4)
SALZBURG 6 3 1 2 +3 9 (2)
KAC CELOVEC 6 4 0 2 -1 8 (0)
ACRONI JESENICE 6 2 1 3 -8 6 (1)
VSV BELJAK 6 0 1 5 -14 1 (0) Lestvica 7-10: ZM OLIMPIJA 4 3 1 0 +7 8 (1)
INNSBRUCK 3 2 0 1 0 6 (2)
GRADEC 3 1 1 1 -2 3 (0)
ALBA VOLAN 4 1 0 3 -5 2 (0)
* - poraz po podaljšku oz. kazenskih strelih prinaša eno točko * - točke, s katerimi so ekipe začele drugi del V četrtfinale se uvrstijo vsi iz zgor- nje polovice in najboljši dve ekipi iz spodnjega dela lestvice.

T. G.

V Podmežakli posijalo sonce
Petarda v mreži Albe