Aleksander Ovečkin je po svojem drugem zadetku takole zadrsal mimo domače klopi, kjer so ruskega zvezdnika lahko le nemo opazovali. Foto: Reuters
Aleksander Ovečkin je po svojem drugem zadetku takole zadrsal mimo domače klopi, kjer so ruskega zvezdnika lahko le nemo opazovali. Foto: Reuters
Josh Gorges
Josh Gorges je s tem zadetkom preprečil izvajanje kazenskih strelov. Foto: Reuters

Največji pečat je pustil najboljši hokejist zadnjih let Aleksander Ovečkin, ki je dosegel dva zadetka in podajo. Čeprav je bilo po dveh tretjinah "le" 2:0 Kosmatinci v zadnjih 20 minutah nismo imeli pretirano možnosti, saj so bili v tem delu igre bolj ali ne opazovalci (razmerje v strelih 12:3).

Ovečkin: Odločil drugi zadetek
"Zelo so pritiskali na nas, posebej v drugi tretjini. V obrambi smo igrali zares dobro, z drugim zadetkom smo jih povsem zaustavili," je tekmo analiziral Ovečkin. Boston je bil lani najbolj uspešno moštvo na Vzhodu, saj so zbrali 116 točk.

Vabljeni k branju:
- Ovečkin je kot Nadal

Gorges odločil kanadski derbi
Montreal je v podaljšku s 4:3 ugnal Toronto. Vsaka ekipa je dela v vsaki tretjini po en zadetek. Odločitev je padla vsega 13 sekund pred koncem podaljška, ko je zadel branilec Josh Gorges.

Kopitar prvič na led v soboto
Anže Kopitar
bo s svojimi LA Kingsi sezono začel v soboto, ko v Staples Center prihaja Phoenix. V petek in soboto bosta na sporedu tudi dve tekmi v Evropi. Helsinki bodo gostili dve tekmi med Chicagom in Florido, Stockholm pa med Detroitom in St. Louisom.

Liga NHL, tekme 1. oktobra

TORONTO - MONTREAL 3:4 (podaljšek)
BOSTON - WASHINGTON 1:4
CALGARY - VANCOUVER 5:3
COLORADO - SAN JOSE 5:2

Tekme 2. oktobra:
CHICAGO - FLORIDA (Helsinki)
ST. LOUIS - DETROIT (Stockholm)
CAROLINA - PHILADEPHIA
PITTSBURGH - NY RANGERS